Ny software på vej til iPhone: Alt om iOS 17

Ny stor softwareopdatering kommer snart til din iPhone. Læs om de nye funktioner i iOS 17 og hvornår opdateringen er klar til installering.

Ny software på vej til iPhone: Alt om iOS 17

De nye iPhone 15 og iPhone 15 Pro kommer præinstalleret med den nye iOS 17-software, men den vil også snart være tilgængelig på et stort udvalg af ældre iPhones. Læs her om nogle af de nye funktioner i iOS 17.

Se også: Disse iPhones får iOS 17

Mange nye funktioner i iOS 17

iOS 17 er den næste store opdatering af operativsystemet på din iPhone. Har du en iPhone XR, XS eller nyere vil du kunne installere den.

Men hvad er der egentlig nyt i den nye software? Der er en masse små forbedringer og funktioner, men vi har valgt de 6 vigtigste nyheder ud i iOS 17 her:

Smartere opkald

Appen Telefon får større opdateringer med kontaktplakater, som giver brugerne mulighed for at tilpasse, hvordan de vises hos deres kontakter. Dertil kommer Telefonbeskeder i realtid, som udnytter kraften i A17 Pro til at vise transskriptioner på enheden i realtid, når nogen lægger en besked. Brugerne kan endda besvare opkaldet, mens den, der ringer op, lægger sin besked.

Forbedret beskedapp

Beskeder får en ny klistermærkeoplevelse, mere effektiv søgning, transskription af lydbeskeder og Tjek, som giver brugerne mulighed for automatisk at underrette venner og familiemedlemmer, når de er nået sikkert frem til deres destination.

Se også: Køb og sælg brugte iPhones

NameDrop

Med NameDrop får brugerne en ny metode til nemmere at bruge AirDrop til at dele kontaktoplysninger ved blot at holde to iPhone-enheder tæt på hinanden. Den samme bevægelse kan bruges til AirDrop-indhold m.m., og brugerne behøver nu ikke længere blive i nærheden af hinanden for at afslutte forsendelse af store filer via internettet.

StandBy

StandBy giver brugerne en fuldskærmsoplevelse med overskuelige oplysninger. Funktionen er designet til at kunne ses på afstand, når iPhone står på siden og oplader. Med Altid aktiv-skærmen på iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max forbliver StandBy tændt og viser nyttige oplysninger – ideelt på et skrivebord, et natbord eller et køkkenbord.

Interaktive widgets

Med interaktive widgets på hjemmeskærmen, låseskærmen og i StandBy kan brugerne få ting til at ske med et enkelt tryk. Det gør det nemt at fuldføre en opgave eller sætte en sang på pause direkte fra den pågældende widget.

Sikrere browsing

Safari tilføjer bedre beskyttelse af Privat browser og introducerer profiler, som brugerne kan bruge til at holde deres browsing adskilt efter f.eks. arbejde og privatliv.

iOS 17 byder på mange flere opdateringer, herunder Dagbog, som er en ny app, der hjælper iPhone-brugere med at reflektere og udvise taknemlighed ved at skrive dagbog. Derudover er der forbedringer af autokorrektur og Diktering, som gør det nemmere og hurtigere end nogensinde at skrive tekst, deling af adgangskode og loginnøgle med iCloud-nøglering og meget mere.

iOS 17 er klar til download den 18. september

Den nye iOS 17-software lander altså på din iPhone, før iPhone 15 og iPhone 15 Pro kommer i handlen den 22. september. iOS 17 er nemlig klar til download den 18. september. Vores råd er dog, at man venter til dagen efter, da der kan være pres på serverne.

Se også: Test af iPhones