Nye iOS-enheder kan understøtte flere brugerkonti

Et nyt Apple-patent åbner op for muligheden for at tilknytte flere konti til samme iOS-enhed - det vil være en brugbar funktion.

Nye iOS-enheder kan understøtte flere brugerkonti

Som det er i dag, er Apples mobile enheder typisk begrænset til en bruger per enhed. I modsætning til, hvordan vi bruger vores computere, hvor man kan logge ind med eget ID og dermed få adgang til sine filer og sit brugertilpassede skrivebord. I fremtiden ser det dog ud til, at også iOS-enheder kan give mulighed for flere brugerkonti.

Apple kan åbne op for flere brugere på samme iOS-enhed

Et patent antyder, at Apple er undersøger mulighederne for at giver iOS-enheder understøttelse af flere brugerkonti. I patentbeskrivelsen står blandt andet: ”En computer-enhed kan indeholde flere kodeord og tilhørende krypterede nøgler, hvor flere kodeord eller krypteringsnøgler kan kobles til hver adskilt brugerkonto i systemet.”

På nuværende tidspunkt tillader Apple en form for deling brugerne imellem. Man kan have en familieløsning på deres tjenester, hvor brugere kan dele ting som køb, cloud-lagring, musikstreaming med mere. Muligheden for at have flere brugere på en enkelt enhed findes dog ikke i dag. Patentets udformning kan ændre på det.

Se også: Hvor billig kan man finde en iPhone?

Efterspurgt mulighed

Det bliver interessant at se, om det bliver virkelighed en dag. Enheder som iPads bruges i skolen til undervisning, så det vil være brugbart at kunne have flere brugerkonti på hver enhed, så eleverne kan dele enhed med hinanden og med lærerne.

Det kan også være en smart løsning hjemme, hvor forældre vil kunne oprette konti til deres børn uden at behøve at have et kreditkort knyttet til de konti og dermed heller ikke bliver overrasket over voldsomme regninger på in-app køb.

Se også: Nyheder om iOS