Qualcomm lancerer stærke mellemklasse-chips

Chipproducenten Qualcomm er klar med to stærke nyheder til mellemklasse-smartphones.

Qualcomm lancerer stærke mellemklasse-chips

Mens opmærksomheden oftest er rettet mod de hurtigste og mest muskelsvulmende mobilkomponenter, fortjener de mere prisvenlige komponenter, såsom Qualcomms nyligt annoncerede Snapdragon 630 og 660, også opmærksomhed.

Selskabets chips er i dag at finde i de fleste mellemklassetelefoner herhjemme, og giver nu et mærkbart løft til det du kan forvente, i smartphones i prisklassen mellem to og tre tusinde kroner.

Stærkest bliver Snapdragon 660 som er en octa-core processor med Kryo-arkitektur der nu snurrer med op til 2,2 GHz og giver 20 procent højere ydelse end hos forgængeren Snapdragon 653.

Rent teknologisk er den også rigtig godt med, da den er graveret med den strømbesparende 14nm procesteknologi og samtidig understøtter teknologier som USB 3.1, Quick Charge 4.0, Bluetooth 5.0 samt LTE Cat. 12 med op til 600 mbps download.

Et endnu billigere alternativ bliver Snapdragon 630, som featuremæssigt vil matche 660 på de fleste punkter. Den clocker også op til 2,2 GHz, men den råder kun over den lidt svagere ARM A53-arkitektur. Det skulle dog række til at overhale forgængeren med omkring 10 procent.

Se også:  Avis: Qualcomm og Samsung arbejder allerede på Snapdragon 845

30% hurtigere grafik

Den grafisk ydelse har også fået et boost i Snapdragon 660 og 630 med deres nye grafikchip, henholdsvis døbt Adreno 512 og 508.

Disse yder nu 30 procent bedre end deres respektive forgængere og bliver samtidig de første mellemklasse-telefoner der understøtter den såkaldte Vulkan-API der muliggør mere avancerede effekter i 3D-spil.

Læs også:  Qualcomm Snapdragon 835 slår Apple A10 i hastighedstest