Qualcomm Snapdragon 835: Ny superprocessor slippes løs

Qualcomm kraftigste processor for 2017 er offentliggjort. Den disker op med lavere strømforbrug og et lille performanceboost.

Qualcomm Snapdragon 835: Ny superprocessor slippes løs

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Chipproducenten Qualcomm er en af verdens førende producenter af processorer til smartphones og tablets. Selskabet lancerer i dag deres nye topprocessor, Snapdragon 835, hvor producenten især satser på markant bedre strømforbrug.

Snapdragon 835 bygger videre på sidste års Snapdragon-duo, 820 samt 821, og deres Kryo-arkitektur men giver i denne omgang dobbelt op på antallet af CPU-kerner. Snapdragon består altså af 4 kraftige Kryo 280 CPU-kerner ledsaget af 4 mindre CPU-kerner til at varetage mindre strømkrævende opgaver.

Tophastigheden sættes samtidig lidt i vejret til 2,45 GHz mod 2,35 GHz i efterårets Snapdragon 821 generation.

Se også:  Qualcomm Snapdragon 835 slår Apple A10 i hastighedstest

På grafikfronten, hedder GPU-delen nu Adreno 540 og understøtter ligesom Adreno 530 både 4K video i op til 60 fps samt H.264 og H.265 indkodning. Den nye grafikchip er fintunet til Virtual Reality applikationer såsom Googles Daydream så eventuelt lag formindskes til bare 15 millisekunder.

En ny indbygget kameraprocessor tillader nu kameramoduler med op til 32 megapixels eller 2 x 16 megapixels.

De forskellige forbedringer vil ifølge Qualcomm udmønte sig i et løft af den generelle ydelse på 20 procent i forhold til Snapdragon 820, mens den grafiske ydelse får et boost på 25 procent.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Kører længere på literen

Under præsentationen af deres nye chip, fokuserede Qualcomm især på strømforbruget eftersom at den i 835-chippen er faldet markant.

Bag det lave strømforbrug er selve fremstillingen på en ny 10nm-proces, der gør processoren både fysisk mindre og mindre strømkrævende.

En større integration af komponenter giver strømbesparelser andre steder, eksempelvis forbruger WiFi-modemmet nu op til 60 procent mindre strøm.

Forbedringerne resulterer i, at Qualcomm 835 typisk bruger 20 procent mindre strøm end sidste års Snapdragon 820. Det vil, ifølge Qualcomm, give 2½ ekstra timers driftstid i døgnet.

Læs også:  Snapdragon 835 offentliggjort – vild processor til 2017

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Bryder Gigabit-muren

Mens 5G så småt bliver testet rundt om i verdenen, vil Qualcomm presse det eksisterende 4G-netværk til det yderste.

Med Snapdragon 835 følger LTE Cat. 16 modemmet ’X16’ der tillader teoretiske hastigheder på op til 1 GBps. Det svarer til næsten en fordobling af Snapdragon 820/821-generationens makshastighed på 600 Mbps.

De vilde overførselshastigheder kræver dog, at dit teleselskabs netværk understøtter teknologien bag.

Hvornår de første enheder med en Snapdragon 835 ombord vil udkomme, præciserer Qualcomm ikke. Et godt bud er dog, at de første enheder vil se dagens lyd omkring slutningen af februar ved dette års MWC-messe i Barcelona.

Se også:  Qualcomm lancerer Snapdragon 821: 10 % hurtigere end 820

Seneste nyt om Android & iOS