Rygte: Apple overvejer at lade dig vælge standardapps i iOS

Snart kan du udskifte Safari med Chrome eller Firefox som standardbrowser eller E-mail med Gmail som standard e-mail-app på din iPhone. I hvert fald ifølge nye oplysninger fra Bloomberg.

Rygte: Apple overvejer at lade dig vælge standardapps i iOS

Apple har altid haft et stramt greb om iOS i forhold til andre styresystemer. Det har betydet, at du ikke har kunnet vælge en anden browser end Safari som standardbrowseren eller en anden e-mail-app end Mail som standardapp til at håndtere e-mails.

Men det kan snart blive ændret, skriver finansmediet Bloomberg. I hvert fald overvejer den californiske it-gigant ifølge mediet at lade brugere ændre deres standardapps i iOS. Hvis du derfor foretrækker Chrome, Firefox eller Microsoft Edge frem for Safari, vil det altså blive muligt at angive en af disse – eller en fjerde browser for den sags skyld – som standardbrowser. Hvis du derfor får links tilsendt i en besked, vil de altså åbne i standardbrowseren i stedet for Safari. Og det samme vil altså være gældende for mails og Mail-appen og ikke mindst navigation og Kort-appen.

Apple har endnu ikke besluttet sig endegyldigt endnu. Men hvis det bliver til noget, vil ændringerne ske i iOS 14, oplyser Bloomberg.

Læs også: Apples indtægter rammes hårdt af coronavirus

Spotify kan afspille musik på HomePod

Apple overvejer også at lade brugere afspille musik på Apples HomePod-højttaler via den konkurrerende streamingtjeneste Spotify – en funktionalitet, der pt. kun er integreret i Apple Music. Man kan afspille musik fra Spotify på HomePod via AirPlay, men den indbyggede funktionalitet ventes altså også at komme til Spotify samt den amerikanske streamingtjeneste Pandora.

Det er bestemt ikke usandsynligt, at der er hold i rygterne. For det første har Bloomberg ofte ramt plet, når det kommer til Apple-rygter.

Læs også: Apple iPhone SE-afløseren i butikkerne den 3. april

Apple i søgelyset for konkurrenceforvridning

Det er heller ikke utænkeligt, at Apple overvejer at give brugerne mere kontrol som en konsekvens af, at Google for nylig gjorde det nemmere for EU-borgere at vælge en anden standardsøgemaskine end Chrome, efter Europa-Kommissionen pålagde Google en rekordstor bøde på 32 milliarder kroner for konkurrenceforvridning.

Apple har også længe fået kritik for at give konkurrenterne dårligere vilkår i Apples økosystem end Apple selv. Det fik Spotify til at klage over Apple, fordi den svenske streamingtjeneste mente, at de konkurrerede mod Apple Music på ulige vilkår. Dette er noget, som Europa-Kommissionen ifølge en rapport vil undersøge nærmere.

Se også: Find de bedste priser på iPhones