Rygte: iOS 18 får Vision Pro-lignende designopdatering

Et noget tvivlsomt rygte fra et israelsk medie har ramt internettet. Vi får efter sigende en Apple Vision Pro-lignende designopdatering af iOS 18.

Rygte: iOS 18 får Vision Pro-lignende designopdatering

Det israelske medie The Verifier er kommet med et interessant rygte, som dog er blevet taget imod af techmedier med en vis skepsis.

Ifølge oplysningerne vil iOS 18 designmæssigt ligne det, som vi allerede kender fra Apples Vision Pro-headset. Rygtet er dog tvivlsomt, da The Verifier har en noget broget historik, hvad Apple-rygter angår.

Læs også: iOS 18 bliver “den største opdatering” i iPhonens historie

En mere gennemsigtig brugerflade

Hvis der er ét designmæssigt tema, som går igen i Apples Vision Pro-headset, er det gennemsigtighed. Dette er for at øge brugervenligheden og gøre det nemmere at orientere sig i den virtuelle verden, hvor vinduer er placeret til højre og venstre. Den designstil kan dog også snart være at finde på dine iOS-enheder.

tvOS har allerede gennemsigtige og afrundede designelementer. Foto: Apple

Eksempelvis går rygtet på, at Apple TV-appen i iOS 18 vil få samme gennemsigtige navigationsmenu, som blev introduceret med tvOS 17.2 sidste år. Et design, som på mange måder minder om det, der er at finde i Vision Pro-headsettet.

Apple planlægger, ifølge rygtet, også at opdatere andre softwareelementer, så de vil fremstå mere gennemsigtige og i tråd med brugerfladen i Vision Pro.

iOS 18 kommer i juni

Det varer ikke forfærdelig længe, inden vi får svar på, om rygtet taler sandt. iOS 18 bliver nemlig, traditionen tro, annonceret ved Apples WWDC-udviklerkonference, som afholdes i juni måned.

Herefter vil den første betaudgave blive udgivet kort efter lanceringen. Først til september vil iOS 18 være tilgængelig for alle med en iOS 18-kompatibel enhed.

Læs også: Til marts sker det: Apple åbner op for iOS efter pres fra EU