Sådan fungerer Android 14 med tredjeparts appbutikker

Med Android 14 ser det ud till at det bliver lettere og mere trygt at installere apps fra andre app-butikker end Google Play Store.

Sådan fungerer Android 14 med tredjeparts appbutikker

Android 14 bliver bedre til at samarbejde med tredjeparts appbutikker samt opdateringer fra samme butikker.

Play Store og Googles vilkår for butikken har mødt meget modstand de seneste år, hvilket har ført til, at Google har annonceret en række ændringer, der skal tilgodese tredjeparts appbutikker.

Se også: Guide til bedste Android telefoner

Lettere at benytte tredjeparts appbutikker

Nu har XDA Developers og kodeeksperten Mishaal Rahman fundet flere Android 14-funktioner, der skal gøre det lettere for brugerne at benytte tredjeparts appbutikker.

For det første er der en ny API, der giver tredjepartsbutikkerne mulighed for at udføre såkaldte gentle updates. Det er opdateringer, der ikke påvirker brugeroplevelsen. Mere konkret kan API’en bruges til at udsætte en opdatering, hvis appen er i brug, er on-screen, har en aktiv proces i forgrunden eller er i gang med en telefonsamtale.

Android 14 har en ”update ownership”-funktion, der giver tredjeparts appbutikker tilladelse til at være eneste kilde til automatiske opdateringer af en specifik app.

XDA Developers fortæller dog, at den funktion er begrænset til kun at gælde den første installation af appen via en tredjepartsbutik. Man er altså nødt til at afinstallere den sideloadede app og geninstallere den igen, hvis man skifter mening.

Google kommer også med en API, der giver tredjeparts appbutikker mulighed for at bede om brugerens tilladelse til at installere en opdatering.

XDA Developers mener, at det kan være smart i de tilfælde, hvor en opdatering skal have nye tilladelser og spørger brugeren om godkendelse først i stedet for automatisk at gå videre med opdateringen af appen.

Se også: De bedste Android telefoner i 2023

En god opdatering til Android 14

Hvordan det end ender med at blive, er vi glade for, at Google implementerer disse funktioner i Android 14.

Play Store er sikkert den logiske butik at bruge for mange, men disse nyheder er alligevel smarte for dem, der bruger sideloadede apps eller helt enkelt foretrækker tredjeparts appbutikker som F-Droid.