Samsung laver eget AirDrop-alternativ til Galaxy-mobiler

Det er ikke kun Google der har indset at en Apple AirDrop-lignende funktionalitet ville give mening til Android. Nu vil Samsung inden længe lancere deres eget, kaldet Quick Share.

Samsung laver eget AirDrop-alternativ til Galaxy-mobiler

Der bliver lånt funktioner på kryds og tværs blandt mobilproducenterne, og nu har både Google og Samsung fået øjnene op for Apples AirDrop. 

AirDrop lader på en simpel, brugervenlig og hurtig måde brugere overføre data mellem iPhones og Apples computere. Googles Android har allerede en lignende funktion, Android Beam, som hverken er let eller hurtigt. Derfor arbejder Google nu på Nearby Sharing til Android-platformen, der skal tage over for Beam. Men Google er ikke ene om at denne funktionalitet mangler i Android.

For Samsung er nemlig godt i gang med udviklingen af deres eget AirDrop-alternativ, der har fået navnet Quick Share, altså hurtig-deling. 

Læs også: Google arbejder på AirDrop-lignende filoverførsel

Økosystemer i Android-økosystemet

Der tegner sig et tydeligt billede af at Android-producenterne har fået øjnene op for ideen med Apple og deres økosystem, der gør det attraktivt at købe flere produkter, der spiller optimalt sammen. Både Huawei og Samsung er godt i gang med denne øvelser, hvor mobilerne kommer med tjenester, der spiller perfekt sammen med specifikke produkter.

Quick Share er altså Samsung kommende bud på en hurtig, let og simpel måde at dele filer mellem Galaxy-mobiler. I Quick Share er der angiveligt en cloud-tjeneste indbygget, så der kan uploades og overføres større filer.

Læs også: Samsung Galaxy S20-serien får heftige priser

Samsung Quick Share

Kommer sammen med Galaxy S20-serien

Quick Share lanceres sandsynligvis sammen med Samsung Galaxy S20-serien, der bliver vist frem den 11. Februar.

Sammenlign priserne på Samsung-mobiler

Fortællingen går videre

Vi følger op med den seneste udvikling i sagen. Daniel Søgaard Hald holdt fast i sin interesse i tematikken. 27/1/2020 publicerede redaktionen en vinkel omkring iOS 14 rygtes at virke med alle nuværende iPhones – Klik her. De seneste nyheder om emnet kan du læse her.