Snart kan du arkivere apps i Android for at spare plads

Med funktionen app-arkivering vil apps optage op mod 60 procent mindre plads på Android-telefoner. Funktionen går live senere på året.

Snart kan du arkivere apps i Android for at spare plads

Vi har nok alle været i den situation, hvor det har været nødvendigt at afinstallere apps for at skabe plads i telefonen. Problemet er måske blevet mindre med årene, nu hvor selv telefonerne med mindst indbygget hukommelse trods alt byder på mindst 64 GB. Alligevel er det ikke alle, der har tilstrækkeligt med plads til alt.

Derfor er det skønt at vide, at det tilsyneladende snart bliver unødvendigt at slette apps på Android-telefoner for at få mere fri hukommelse.

Apps vil snart optage mindre plads på telefonen

Google har netop annonceret, at de arbejder på en ny funktion, der vil kunne reducere den mængde plads, visse apps lægger beslag på, med op til 60 procent. Og det bedste med det hele er, at den personlige data ikke bliver påvirket.

Funktionen går under betegnelsen ”app archiving” (app-arkivering) og skal komme senere på året. I stedet for at afinstallere en app helt, flytter funktionen midlertidigt visse dele af den og skaber en ny slags Android Package, eller arkiveret APK.

Den gemmer dit data, indtil du genetablerer appen i sin oprindelige form.

Se også: Telefoner med hurtig brugerflade

Godt for både brugerne og app-udviklerne

“Når først arkiveringen er lanceret, vil den give store fordele for både brugere og udviklere. I stedet for at afinstallere en app vil brugerne kunne ‘arkivere’ den – frigøre plads midlertidigt og hurtigt og nemt kunne genaktivere appen. Udviklerne kan drage fordel af færre afinstallationer og væsentligt lavere friktion for at hente deres yndlingsapps igen,” fortæller Google.

Hvis man har en relativt ny telefon i topsegmentet, er det ikke sikkert, man får brug for at kunne arkivere apps, men det er helt sikkert en funktion, der kan betyde meget for dem med telefoner i den billigere ende af skalaen.

Forventet lancering til maj

Google er begyndt at gøre arkiverede APK’er tilgængelige til udviklere, inden funktionen ruller ud til alle brugere senere på året. Formentlig vil vi høre mere om den på Google I/O, der afvikles til maj.

Se også: Android telefoner med mest hukommelse