Snart kan du styre en iPhone og iPad med øjnene

Senere i år bliver det muligt, at styre både iPhone og iPad øjnene. Teknologien bruger en kombination af øjentracking med frontkamera og AI.

Snart kan du styre en iPhone og iPad med øjnene

Som en ny tilgængelighedsfunktion på iPhone og iPad kommer Eye Tracking, der lader dig styre en iPhone og iPad med blot dine øjne.

Se også: Top 5: De absolut bedste iPhones

Øjenstyring af iPhone og iPad kommer med iOS 18

I dag annoncerede Apple en række nye tilgængelighedsfunktioner, der kommer “senere på året” til iPhones og iPads. De vil formentlig være en del af iOS 18 og iPadOS 18, der officielt præsenteres i næste måned til WWDC, men forventes klar til september.

Langt den mest interessante af dem er øjenstyring, som vil blive understøttet på både iPhones og iPads, og som vil give dig mulighed for at styre disse indholdet på skærmene på disse enheder med øjnene, præcis som navnet antyder.

Se det i brug nedenfor:

Se også: Top 5: De absolut bedste iPhones

Det er rettet mod brugere med fysiske handicap, men alle vil kunne bruge det. Eyetracking vil blive drevet af AI.

Inden det kan bruges, skal man gennemgå en opsætning og kalibrering, som foregår via det fremadvendte kamera, og så er du klar til at gå i gang. Eye Tracking er drevet af maskinlæring på den enkelte enhed – derfor vil nok ikke alle iPhones og iPads understøtte det.

Der vil ikke være behov for ekstra hardware eller tilbehør, og øjensporing fungerer med alle apps.

Se også: De absolut bedste iPads

Samsung har prøvet det og fejlede

Samsung, der lige nu er verdens største smartphoneproducent, har tidligere forsøgt sig med øjensporing på deres Galaxy-mobiltelefoner. Det var dog en funktion, der kun holdt en enkelt generation.

Det blev introduceret med Galaxy S4, der blev lanceret i 2013. Her kunne man scrolle på hjemmeside på mobilen med øjnene, holde skærmen tændt når man kiggede på den og mere. Det virkede dog ofte dårligt og var besværligt.

Kan Apple med AI, erfaringer fra Vision Pro-headsettet og hardwaren i iPhones og iPads få øjensporing til at lykkedes? For personer med et handicap håber vi på det, men for alle andre vil det nok ikke kunne erstatte input fra fingre.

Se også: Top 5: Bedste iPads til prisen