Snart slut med langsomme Chromecast med Google TV og Android-tv

Version 14 af Android TV, som driver blandt andet Google TV i Chromecast og masse Android-tv og -medieafspillere, får en masse store forbedringer.

Snart slut med langsomme Chromecast med Google TV og Android-tv

Næste version af Googles Android TV-styresystem, som er baseret på Android 14, introducerer en større opgradering af brugeroplevelsen. Her vil fokus være på bedre ydeevne og energieffektivitet.

Opdateringerne blev præsenteret ved udviklerkonferencen Google I/O for nylig og har betydet glade miner hos alle brugere af Google TV.

Se også: Top 5: De absolut bedste medieafspillere

Slut med langsom og hakkende Chromecast

Ifølge Android Authority har Google arbejdet hårdt for at få Android 14 til at give TV-oplevelse, der er bedre end i dag, hvor styresystemet hakker og hoster gevaldigt, og hvor der er lang vej til en lige så flydende og hurtig brugerflade, som man kender fra smartphones og tablets.

Derfor er alt fra indlæsningstid og scroll blevet forbedret, så alt opleves noget hurtigere, end vi hidtil har været vant til. Det gælder både, når man bevæger sig rundt i menuer og playlister, hvor alt altså nu bare flyder derudad.

For det første har Google justeret sit styresystem, så Android TV, herunder Chromecast med Google TV, starter hurtigere op ved opstart.

Forstå forskellen på Android TV og Google TV

Google er eksperter i forvirrende produktnavne, og det gælder også på området for tv og medieafspillere.

Android TV er en udgave af Android-styresystemet, som er tilpasset tv-skærme. Android TV følger samme versionsnumre som Android til smartphones og tablets.

Google TV er navnet på en modificeret udgave af Android TV, som Google anvender i de nyeste Chromecast-medieafspillere, og som en del tv fra forskellige producenter leveres med.

Google TV er også en app, som kan downloades til Android og iOS.

Frigiver mere lagerplads og er mere energieffektiv

Måske endnu vigtigere er det dog, at hjemmeskærmen i Google TV starter hurtigere end tidligere. Hvis man som de fleste andre lader sin medieafspiller stå på standby det meste af tiden, er den her forbedring nok noget af det første, man vil bemærke.

Google er også lykkedes med at reducere mængden af lagerplads, som styresystemet optager. Det er en god nyhed, da mange medieafspillere såsom Chromecast ofte kommer med ganske lidt lagerplads. Man skal derfor ikke downloade mange apps, før man begynder at løbe tør for lagerplads.

Android 14 til TV er også blevet bedre til at spare på strømmen. Google har tilføjet to nye energisparetilstande, der hjælper tv’et med at spare på strømmen, når det ikke aktivt er i brug. Det er positivt både for pengepungen og for miljøet. Disse ændringer sker forud for kommende EU-regler, der kræver, at forbrugerelektronik skal være mere energieffektivt.

Den store opdatering opdatering byder også på en række sjovere funktioner. Endelig får vi picture-in-picture-tilstand i Google TV, hvilket er yderst praktisk, hvis man vil multitaske. Der er også kommet en “min min fjernbetjening”-funktion, der kan være en god hjælp alle de gange, hvor fjernbetjeningen forsvinder.

Android TV baseret på Android 14 kommer senere på året til alle nye enheder samt som en opdatering til ældre enheder.

Se også: Chromecast med Google TV kan snart fungere som en Google Home-hub