Widgets på låseskærmen vender tilbage i Android 15

Engang understøttede Android widgets på låseskærmen, men dette fjernede Google i Android 5.0. Nu vender widgets tilbage igen i Android 15. Se hvordan det fungerer.

Widgets på låseskærmen vender tilbage i Android 15

I oktober 2012 introducerede Google version 4.2 af Android, hvor en af hovednyhederne var widgets på låseskærmen. Men allerede med introduktionen af Android 5.0 Lollipop i november 2014 gjorde Google det, som Google gør bedst: Fjernede funktionen af uvisse årsager.

Om Google er blevet inspireret af Samsung, eller om det måske er, fordi Apple i 2022 implementerede widgets på låseskærmen af iPhones, er uvist. I hvert fald ser det ud til, at Google nu vil bringe widgets tilbage på låseskærmen af Android 15.

Google har indtil videre lanceret fire betaversioner af Android 15, og allerede i den første betaudgave sås der tegn på funktionaliteten, som dog var fyldt med fejl.

I den seneste betaversion fungerer funktionen til gengæld meget bedre. Ifølge Android Authority har Google ordnet de fleste problemer, men widgets på låseskærmen er på nuværende tidspunkt kun tilgængelige på tablets.

Se også: Endelig: Android 15 får desktop-tilstand

Sådan fungerer widgets på låseskærmen i Android 15

På tablets med Android 15 ser man en vertikal bjælke i højre side af skærmen. Trækker man den til venstre, ser man en side med navnet Glanceable Hub, der er skabt til at vise widgets. Man kan tilføje, fjerne eller flytte rundt på widgets på denne side. Man kan dog ikke ændre størrelsen på dem.

Når man er tilfreds med opsætningen af widgets, kan man swipe frem og tilbage mellem låseskærmen og Glanceable Hub-siden.

Man kan se op til seks widgets ad gangen på siden, og flere kan swipes frem, hvis man fortsætter med at swipe til venstre. Som noget nyt i den seneste betaversion af Android 15 kan man også interagere med widgets. Det betyder, at man for eksempel an afspille eller pause musik med YouTube Musics widget.

Vi ved ikke noget om, hvornår Google har tænkt sig at lancere funktionen officielt, men det kan ske samtidig med lanceringen af Pixel Tablet 2, som dog endnu lader vente på sig. Med officiel understøttelse af widgets på låseskærmen kan det betyde, at Samsung ikke er nødt til selv at lægge ekstra kode ind i sin tilpasning af Android for at bibeholde funktionaliteten i One UI – medmindre Samsung selvfølgelig synes, at selskabets egen implementering er bedre.

Se også: Alt du skal vide om Android 15