Apple AirPods Max lanceret – Dyrt over-ear med ANC

Apple har ud af det blå smidt nyt sæt high-end over-ear hovedtelefoner på gaden. Her er Apple AirPods Max som byder på aktiv støjreduktion, et specielt design og en høj pris.

Apple AirPods Max lanceret – Dyrt over-ear med ANC

Rygterne om et nyt produkt fra Apple i dag talte altså sandt. Apple har i dag lanceret AirPods Max, som er et high-end sæt hovedtelefoner med et meget specielt design, aktiv støjreduktion og en ret høj pris.

Endelig blev de rygtede over-ear hovedtelefoner fra Apple en realitet. Vi havde dog ventet de kom med navnet AirPods Studio, men det blev åbenbart AirPods Max. Det giver også mening, når man kigger på navnet for Apples største iPhone. AirPods Max har, ifølge Apple, et specialudviklet akustisk design, H1-chips, avanceret software som driver computational audio for at levere en banebrydende lytteoplevelse med Adaptiv EQ, Aktiv støjreduktion, Transparent lyd og rumlig lyd.

Hver ørepude i AirPods Max er lavet af akustisk designet hukommelsesskum, så puderne kan sidde helt tæt ind til hovedet. Digital Crown, som er inspireret af Apple Watch, tilbyder nøjagtig lydstyrkekontrol og mulighed for at afspille lyd eller sætte den på pause, springe numre over, besvare eller afslutte telefonopkald og aktivere Siri.

Læs også: Apple AirPods er den mest solgte wearable

“Banebrydende lytteoplevelse”

En driver på 40 mm leverer fyldig, dyb bas, nøjagtige mellemtoner og skarpe, rene høje toner. Ved hjælp af chippens 10 lydkerner – som kan udføre 9 milliarder handlinger i sekundet – understøtter computational audio en banebrydende lytteoplevelse, som inkluderer Adaptiv EQ, Aktiv støjreduktion, Transparent lyd og rumlig lyd:

  • Adaptiv EQ: AirPods Max bruger Adaptiv EQ til at justere lyden efter, hvordan ørepuderne sidder ved at måle lydsignalet, der leveres til brugeren, og justere de lave og mellemhøje frekvenser i realtid. Det skaber en fyldig lytteoplevelse, som fanger alle detaljer.
  • Aktiv støjreduktion: AirPods Max leverer medrivende lyd ved hjælp af Aktiv støjreduktion, så brugerne kan fokusere på det, de lytter til. Hver ørekop har tre udvendige mikrofoner, som registrerer støj i omgivelserne, imens en mikrofon indeni ørekoppen overvåger lyden, der når brugerens øre. Ved hjælp af computational audio tilpasser støjreduktionsfunktionen sig hele tiden efter, hvordan hovedtelefonerne sidder og bevæger sig i realtid.
  • Transparent lyd: Med AirPods Max kan brugerne skifte til Transparent lyd for at lytte til musik og samtidig høre lyde fra deres omgivelser – det sikrer, at alt, også brugerens egen stemme, lyder naturligt, imens lyden stadig afspilles perfekt. Du kan skifte mellem Aktiv støjreduktion og Transparent lyd ved at trykke en enkelt gang på knappen til støjkontrol.
  • Rumlig lyd: AirPods Max bruger rumlig lyd med dynamisk registrering af hovedbevægelser til at placere lyde næsten hvor som helst i rummet og dermed levere en medrivende, biograflignende oplevelse med indhold optaget i 5.1, 7.1 og Dolby Atmos. Ved hjælp af gyroskopet og accelerometeret i AirPods Max og iPhone eller iPad registrerer funktionen til rumlig lyd brugerens hovedbevægelser og enhedens placering, hvorefter den sammenligner bevægelsesdata og justerer lydområdet, så det forbliver fikseret på enheden, selvom brugeren bevæger hovedet.

Læs også: Apple på vej med to nye sæt AirPods

AirPods Max har en batteritid på 20 timer ved musik, taletid eller afspilning af film med Aktiv støjreduktion og rumlig lyd aktiveret. Når AirPods Max opbevares i det medfølgende “smart”-etui, har de har ultralavt strømforbrug – hvad end det betyder.

AirPods Max
AirPods Max

Pris og tilgængelighed for AirPods Max

AirPods Max kan bestilles fra i dag til 4.799 kroner. AirPods Max lander i butikkerne tirsdag den 15. december.

Se også: Test af hovedtelefoner gadgets

Fortsættelse følger

Vi følger op med den seneste udvikling. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. 8/12/2020 publicerede redaktionen et indlæg om Nu kommer Apple Music til Google AssistentKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Læs også seneste nyt om temaet her..