Apple lancerer iPhone SE 2020 – En kraftfuld kompakt mobil

Apple iPhone SE 2020 er nu en realitet. Her får du pris, specifikationer, salgsstart og alt hvad du ellers bør vide om den kompakte iPhone.

Apple lancerer iPhone SE 2020 – En kraftfuld kompakt mobil

Langt om længe har Apple lanceret en ny udgave af den meget populære iPhone SE. iPhone SE fra 2016 var en lille kraftfuld mobil, og den nye udgave bygger videre på netop denne cocktail. iPhone SE 2020 er udstyret med Apples hurtigste chipset, en 4,7 tommer skærm samt en ting mange har savnet: Apples Touch ID-fingeraftrykslæser.

iPhone SE 2020 kommer i et velkendt design. Den ligner nemlig på en prik iPhone 8, og den har endda samme mål og skærmstørrelse.

Læs også: Apple lancerer fire iPhone 12-modeller i år – her er forskellen på dem

iPhone SE 2020 i tre farver

Den nye iPhone SE er bygget med en skal i aluminium og med et holdbart glas. Den kommer i farverne sort, hvid og den velkendte (PRODUCT)RED, altså rød.

Glasset på bagsiden har et centreret Apple-logo og fremstilles ved hjælp af en farveproces med syv lag, som giver præcis nuance og dækkeevne og dermed stor dybde i farverne med et aluminiumsbånd i matchende farve. Den tåler vand og støv med en IP67-klassificering som vandafvisende ned til 1 meter i 30 minutter.

Læs også: Den billigste iPhone SE er nu i butikkerne

iPhone SE byder desuden på den velkendte Hjem-knap, som er designet med safirkrystal, så den er holdbar, og så sensoren beskyttes, samt en stålring, der registrerer brugerens fingeraftryk til Touch ID. Brug af Touch ID er et nemt, anonymt og sikkert alternativ til indtastning af en adgangskode for at låse iPhone op, udfylde adgangskoder ved hjælp af iCloud-nøglering, logge ind i apps, godkende App Store-køb og foretage Apple Pay-transaktioner.

Lang levetid og nyt kamera

iPhone SE 2020 kommer med Apples hurtigste chipset, A13 Bionic, som vi allerede kender fra de meget dyrere topmodeller, iPhone 11 Pro. Her er der masser af hestekræfter og den nye chip vil samtidig give iPhone SE 2020 en lang levetid. Apple skriver at den har “fantastisk batteritid” og så kan den endda oplades trådløst med Qi-certificerede opladere. Den understøtter desuden hurtig opladning, som giver op til 50 procent opladning på bare 30 minutter.

Modsat den nuværende trend med mange kameraer, så kommer iPhone SE 2020 med et enkelt. Det 12 megapixel vidvinkelkamera har en blændeåbning på f/1.8 og bruger billedsignalprocessoren og Neural Engine i A13 Bionic til at opnå endnu flere fordele ved beregningsbaseret fotografering, herunder Portræt-funktion, alle seks Portrætlys-effekter og Dybdekontrol. Ved hjælp af maskinlæring og monokulær dybdeestimering tager iPhone SE desuden imponerende portrætter med kameraet på forsiden. Næstegenerations Smart HDR gør sin entré på iPhone SE og kan på på intelligent vis genoplyse genkendte motiver i en ramme, så der opnås mere naturtro billeder med flotte lyse og mørke detaljer.

iPhone SE 2020
iPhone SE 2020 kommer i tre farver: rød, hvid og sort.

iPhone SE 2020: Pris, salgstart og forudbestilling

iPhone SE 2020 fås med 64 GB, 128 GB og 256 GB lagerplads i sort, hvid og (PRODUCT)RED. Her er priserne:

  • iPhone SE 2020 med 64 GB koster 3.699 kroner
  • iPhone SE 2020 med 128 GB koster 4.199 kroner
  • iPhone SE 2020 med 256 GB koster 5.099 kroner

iPhone SE kan forudbestilles  fra klokken 14:00 fredag den 17. april. Den er klar til salg i butikkerne fra den 24. april.

Se også: Sammenlign priser på iPhone SE 2020

Flere nyheder om emnet

Siden vi kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. Lasse Olsen kørte videre med bolden. Allerede d. 7/4/2020 bragte vi nyt i sagen med et indlæg med tematikken Apple lancerer fire iPhone 12-modeller i år – her er forskellen på dem – Den finder du her. Tjek også seneste nyt om emnet her..