6 ud af 10 mest populære Android-apps i juli er fra Facebook

Facebook er altdominerende på Android-platformen. En ny opgørelse viser nemlig, at Facebook står bag 6 af de 10 mest populære apps til Android.

6 ud af 10 mest populære Android-apps i juli er fra Facebook

Facebook er meget mere end blot det sociale medie Facebook. Det ses tydeligt i en ny opgørelse, som analyseinstituttet Statista har foretaget.

Læs også: Top 10 Android- og iOS-apps i Danmark (juli 2017)

Analyseinstituttet har netop udgivet en liste over de 10 apps, der er blevet downloadet flest gange fra Google Play-butikken i juli måned. Dermed giver listen et mere aktuelt billede af, hvilke apps der hitter end de sædvanlige lister over alle tiders mest downloadede apps.

Apps top 10
Foto: Statista.com

Og her viser der sig et ganske klart billede: Facebook er alle vegne. Faktisk står giganten bag intet mindre end 6 af de 10 mest downloadede Android-apps i juli måned. Mere imponerende bliver det, at de 4 mest downloadede apps er fra Facebook. Det er WhatsApp, der topper listen med 104 millioner downloads, hvorefter Messenger følger med 84 millioner downloads. Tredje mest downloadede app er den normale Facebook-app med 41 millioner downloads, og så følger Instagram med 40 millioner downloads.

Først på 5. pladsen kommer en app, der ikke er fra Facebook – nemlig Snapchat, som blev downloadet 23 millioner gange. Og så er Facebook endnu en gang at finde med dets Facebook Lite-app med 19 millioner downloads. Det danskudviklede spil Subway Surfers hitter tilsyneladende stadig og er blevet downloadet 13 millioner gange, hvilket gør den til den 7. mest downloadede Android-app i juli måned. Herefter følger Spotify og Wish, som begge er blevet downloadet 10 millioner gange.

Læs også: Disse 10 apps vil danskerne mindst undvære

Den 6. Facebook-app er Lite-udgaven af Messenger med 9 millioner downloads og en 10. plads. Facebook er med andre ord altdominerende på Android-platformen for tiden, efter giganten opkøbte både WhatsApp og Instagram i henholdsvis 2014 og 2012, ligesom de to relativt nye Lite-apps også har været et strategisk godt træk for Facebook.

Statista har ikke en opgørelse over de mest downloade iOS-apps på verdensplan i juli måned, men derimod i USA og Storbritannien. Her klarer Facebook sig også ganske glimrende med 3 ud af 10 apps i top 10 i begge lande.