Analytiker: Sådan bliver Apples tre iPhones i 2018

Apple-analytikeren Ming Chi-Kuo har afsløret, hvilke specifikationer Apples tre iPhones i år kommer til have. Forbered dig på store ændringer i porteføljen.

Analytiker: Sådan bliver Apples tre iPhones i 2018

Der skete store ændringer i Apples portefølje af iPhones, da den nye iPhone X blev lanceret som den særlige model sammen med iPhone 8 og 8 Plus. Dette efterår kommer der til at ske lige så mange ændringer – i hvert fald hvis vi skal tro Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo, som har tradition for at ramme plet med sine mange forudsigelser.

Læs også: Analytiker: iPhone X salg er kraftigt aftagende

Ligesom analytikeren tidligere har afsløret, vil Apple i år lancere tre forskellige iPhones. Det nye er, at han nu har offentliggjort dele af specifikationerne på de tre modeller. Det skriver hjemmesiden MacRumors.

iPhones
Her ses analytikerens liste over, hvordan de tre kommende iPhones adskiller sig fra hinanden. Foto: Macrumors.com

iPhone X, iPhone X Plus og en “discount-iPhone X”

Den måske største ændring er, at Apple fuldstændigt tager det nye iPhone X-design til sig. I år vil der ikke komme nogen iPhones med det traditionelle iPhone-design. Du må altså affinde dig med, at alle tre iPhones får det specielle hak i den øvre del af skærmen, og at der ingen fysisk home-knap vil være. Det betyder dog ikke, at der ikke kommer en mere normalt prissat iPhone.

Porteføljen vil i år bestå af to modeller i stil med iPhone X – altså to modeller spækket med de bedste specifikationer, som Apple har at byde på. Den tredje model vil også ligne iPhone X, men vil være en skrabet udgave, som kan skaffes til en billigere penge.

Læs også: Nyt rygte: Ny iPhone SE kommer i år

De to premium-iPhones vil langt hen ad vejen være identisk med iPhone X. Designet er altså fuldstændig magen til iPhone X, og de vil også begge være udstyret med et dualkamera, 3D Touch og en ramme af rustfrit stål. Derudover får de også mere avancerede komponenter bestående af et L-formet batteri og printplader, der er stablet open på hinanden, så pladsen bedre kan udnyttes. Alt ser altså ud til at være ligesom i iPhone X, bortset fra at mængden af RAM opgraderes fra 3 til 4 GB. Og så er der naturligvis skærmstørrelserne.

Den ene model vil nemlig have en 5,8” OLED skærm præcis som iPhone X, men som noget nyt vil den anden model få en 6,5” stor OLED-skærm. En anden ny ting er, at Apple ifølge analytikeren genbruger navnet iPhone X i den lille model, mens den store på 6,5” får navnet iPhone X Plus.

Læs også: Alle iPhones næste år får samme design som iPhone X

Den tredje model, som Apple vil lancere i år, er noget anderledes. Ikke designmæssigt, da den vil ligne de to andre. Skærmen vil dog være af typen LCD- og vil måle 6,1”. Modellen kunne godt se ud til at være, hvad iPhone 8 og 8 Plus i dag er i forhold til iPhone X – bare med et design magen til. Rammen er nemlig aluminium i stedet for rustfrit stål, der er 3 GB RAM ombord, et traditionelt batteri og printplader gemt inde i telefonen.

Ifølge analytikeren skal den tredje iPhone med LCD-skærmen sælges som et billigere alternativ til iPhone X. Han forventer, at den vil koste et sted mellem $700 og $800 i USA. Til sammenligning koster iPhone X $999 i USA, hvilket vil betyde en dansk pris på discount-modellen på mellem 6.200 og 7.100 kroner. Den lavere pris får ham også til at forvente, at modellen vil stå for omkring 50 % af salget af iPhones i år.

“Tidsplanen for udviklingen af en ny 6,1” LCD-iPhone er en smule bag ud i forhold til modellerne med 6,5” og 5,8” OLED-skærme, men den kan måske nyde godt af en forlænget levetid ind i 1. halvår af 2019 og dermed forbedre udsigten for en sløv periode. Vi forudsiger, at 6,1” LCD-iPhonen vil afvige fra 6,5” og 5,8” OLED-modellerne hvad angår flere specifikationer af hensyn til udgifter kontra prisen og produktsegmentering. Det bør dog ikke have nogen betydning for brugeroplevelsen,” lyder det fra analytikeren.