Apple afslører ny og billigere iPhone XR

Apple iPhone XR er Apples bud på en billigere iPhone. Her får du tæt på den samme oplevelse om i de dyrere modeller, men til en billigere pris.

Apple afslører ny og billigere iPhone XR

De nye iPhones er dyre og ikke alle synes det er rart, at skulle kaste helt så mange penge efter en ny mobiltelefon. Men mange er også glade for at være i Apples økosystem og deres brugervenlige iOS styresystem.

Så til jer der falder i denne kategori har Apple netop lanceret den billigere prissatte iPhone XR. Her får man samme design som de dyrere modeller, men der er sparet forskellige steder, så den kunne ramme den lavere pris.

Den får Apples nyeste processor, A12 Bionic. Derudover får den en billigere LCD skærm, hvor de dyrere iPhone Xs modeller har en OLED skærm. Til gengæld får den et såkaldt Liquid Retina Display, som skulle være ekstremt holdbart og derudover have den mest præcise farvegengivelse af alle mobilskærme. Den har lidt færre RAM og kun et enkelt kamera på bagsiden. 

En deltalje er desuden, at iPhone XR er bygget i glas og aluminium, ligesom iPhone 8. iPhone X og Xs er bygget i glas og rustfrit stål. Glasbagsiden har flotte nuancerede farvetoner, og farven på aluminiumsbåndet og kamerakanten er tilpasset til at matche og give et sofistikeret udtryk.

Læs også: Nyt Apple Watch: Apple Watch Series 4 lanceret

iphone xr
Apple iPhone XR er mindre end iPhone 8 Plus, men har stadig en større skærm. Foto: Apple

iPhone Xs og iPhone XR: Sammenligning

  Apple iPhone Xr Apple iPhone Xs
Skærm 6,1 tommer IPS LCD 5,8 tommer Super AMOLED
Processor A12 Bionic A12 Bionic
Batteri   2.716 mAh
RAM 3 GB RAM 4 GB RAM
Internt Lager 64 GB, 128 GB eller 256 GB 64 GB, 256 GB eller 512 GB
Kamera 12 MP med OIS 12 MP + 12 MP med iOS
Software iOS 12 iOS 12
Andet IP67, NFC, Qi trådløs opladning, glas og aluminium IP67, NFC, Qi trådløs opladning, glas og rustfrit stål
Vejledende pris  Fra 6.699 kroner  Fra 8.899 kroner
apple iphone Xr
iPhone XR kommer i mange farver, inklusiv en Product(RED). Foto: Apple

Bedre billeder

Kameraet i iPhone XR låner fra iPhone Xs, men har kun den ene sensor. Det er en ny 12 megapixel sensor, med en blænde på f/1.8, som giver hurtigere fokusering og bedre billeder i lav belysning. Forbedringer i softwaren og Apples Neural Engine giver portrætbilleder med forbedret bokeh effekt. 

Smart HDR giver bedre detaljer i mørke områder samt undgår overoplyste områder på billedet.

Med Apples nye Depth Control kan man justere blænden på billedet, efter at det er taget.

Læs også: Apple iPhone Xs og Xs Max: Pris og tilgængelighed

iphone xr
Samme primære kamerasensor som iPhone Xs på 12 megapixel. Foto: Apple

For mange vil iPhone XR være oplagt. Man får den klassiske Apple softwareoplevelse og specifikationer, som vil være mere end rigeligt til den normale bruger, men til en noget mere fornuftig pris. 

Væk er nu den kendte Touch ID fingeraftrykslæser, som vi har kendt til i lang tid. I stedet er også XR-modellen udstyret med FaceID og pinkode. På denne måde er der plads til en langt større skærm på fronten, hvor selve telefonen fylder meget mindre. Man navigerer rundt i iPhone XR, som på en iPhone X eller Xs.

Apple iPhone XR kommer i farverne sort, hvid, gul, blå og koral og en Produkt(RED).

Apple iPhone XR vil være klar til forudbestilling fra den 19. oktober.

Læs også: Apple iPhone XR: Pris og tilgængelighed i Danmark

apple iphone Xr
Apple iPhone XR. Foto: Apple

Sidste nyt om iPhone

Siden vi publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 12/9/2018 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med nyheden; Apple iPhone XS og iPhone XS Max er nu officielle – Læs fortsættelsen her. Se også seneste nyt om temaet ved at trykke her..