Apple Airpods: Her er Apples sats på trådløs lyd

Apple har afskaffet høretelefonstikket i den nye iPhone 7, og det kræver helt nye måder at høre lyd på. Her er Apples helt nye trådløse Airpods.

Apple Airpods: Her er Apples sats på trådløs lyd

Dagens lanceringsevent fra Apple har budt på en lang række nye produkter med helt nye muligheder, funktioner og features, og i hovedrollen fandt vi naturligvis de nye iPhone 7 og iPhone 7 Plus.

Det mest opsigtsvækkende rygte, som længe har floreret og i dag blev bekræftet ved eventet, er Apples afskaffelse af hovetelefonstikket. Nu skal vi i stedet lyyte til musik via de medfølgende Lightning-earpods, en adapter eller de helt nye Apple AirPods.

Apple AirPods er et sæt helt nye trådøse hovetelefoner, som med en ny innovativ teknologi tilslutter sig din iPhone, Apple Watch, iPad og andre produkter i det øjeblik du tager dem ud af æsken.

Læs også: Apple iPhone 7 og 7 Plus – Dansk pris og tilgængelighed

Apple kalder deres nye AirPods for “Truely Wireless” og fortæller at det aldrig har været lettere at tilslutte trådløse høretelefoner end med dette nye produkt.

Dette skyldes en helt nye type chip, den såkaldte W1 chip, der sikrer lynhurtig paring med Apple-enhederne og en helt ny måde at tænke på trådløs lyd.

AirPods har en batterilevetid på op til 5 timers musikafspilning, og i selve æsken findes også et batteri, der forlænger levetiden på den trådløse lyd op til 24 timer.

Den medgølgende æske kan således lades via ligthning-kablet, og fylder i sig selv mindre end pakken med de nuværende Apple Earpods.

Se her: Apple iPhone 7 er ude – smartere og stærkere end nogensinde

AirPods
AirPods i æsken ved siden af iPhone 7 og iPhone 7 Plus. Foto: Apple

Alt i alt så ligner de nye AirPods faktisk bare et sæt klassiske høretelfoner, hvor ledningen er klippet af, og tilbage har du så to styks “øresnegle”, der leverer lyd fra din iPhone.

De to styks AirPods fungerer naturligvis samtidigt, men de kan også fungere hver for sig, hvis du f.eks. vil tale i telefon eller have en samtale kørende med Siri.

Senere på året vil vi også se nye tråløse høretelefoner fra Beats Audio, der gør brug af denne nye teknologi i den nye W1 chip, og det bliver bl.a. i produkter som de næste PowerBeats samt den nye serie BeatsX.

De nye AirPods bliver lanceret i slutningen af oktober måned og den danske pris lyder på 1.379 kroner. Læs mere om de nye AirPods på Apples egen side eller se videoen herunder.

Se denne:  Apple Watch Series 2: Pris, udgaver og tilgængelighed