Apple bedst til at undgå konfliktmineraler

Ny rapport nominerer Apple til den virksomhed som er bedst til at undgå mineraler fra konfliktområder i deres produkter.

Apple bedst til at undgå konfliktmineraler

Apple kåres til at være den klare frontløber når det handler om at undgå konfliktmineraler i produktionen.

Den førerposition tildeles af ’the Enough Project’, en NGO med formål at ende forbrydelser mod menneskeheden samt folkemord, med hovedfokus på centralafrikanske lande som Sudan, Sydsudan, DRC og den Centralafrikanske republik.

Organisationens nyeste rapport sætter fokus på konfliktmineraler som financierer uhyrlighederne. Her vurderes klodens 20 største forbrugere af særligt tin, tungsten, tantalum og guld og deres bestræbelser på at frasorter materialer fra krigshærgede områder.

Her indtager Apple en klar førsteplads foran fire andre techvirksomheder: Google, HP, Microsoft og Intel. I bunden af listen finder man tre store tech-selskaber: Sony, Samsung og Toshiba.

Pointene til de enkelte virksomheder er fordelt ud fra fire kriterier:

  • Sporing og opfølgning på de benyttede mineraler
  • Udvikling af konkliftfri mineraludvinding og -handel fra Congo
  • Understøttelse af lokalsamfund i østcongo
  • Promovering for brug af konfliktfrie mineraler

Læs også:  Apples nye miljømålsætning: 100% genbrug

I den fulde rapport placerer Apple i gruppen af virksomheder som yder en ’enestående indsats’, ved at gå et skridt videre end de øvrige vikrsomheder. Apple er den eneste blandt de 20 virksomheder som høster det maksimale antal points for deres virksomhedspraksis med sporing af mineraler i deres produktion.

Enough Projetcs rapport kommer i kølvandet på en lignende opgørelse fra Amnesty International, hvor Apple kåres som global leder i ansvarsfuldt anskaffelse af kobalt. I selvsamme rapport betegnes både Apples og Samsungs brug af mineraler som værende tilfredsstillende.

Se også:  Interessante facts om mobiltelefoner og genbrug