Apple bekræfter: iPhone 8 afsløres den 12. september

Sæt kryds i kalenderen ud for tirsdag den 12. september. Der holder Apple nemlig en stor Apple Special Event, hvor de tre kommende iPhones afsløres.

Apple bekræfter: iPhone 8 afsløres den 12. september

Så skete det. Apple har netop udsendt en invitation til den længe ventede event, hvor iPhone 8, iPhone 7s og 7s Plus ventes at blive. Det hele kommer til at finde sted tirsdag den 12. september ved Steve Jobs Theater. Dermed får Apples keynotes helt nye kulisser, da auditoriet hører til Apples helt nye, cirkelformede campus i San Francisco, USA.

Apples event bliver altså ikke kun specielt på grund af fejringen af 10 års iPhone-jubilæet, men også fordi det bliver første event ved den nye campus, der blev åbnet for adgang for Apple-medarbejdere tilbage i april.

Invitationen er offentliggjort på Apples hjemmeside, hvor der står: “Mød os her den 12. september klokken 19:00 for at se keynoten – den første event nogensinde ved Steve Jobs Theater”.

Læs også: Knivskarp 4K-video viser iPhone 8 frem i alle farver

Som Apple har tradition for, begynder Apples event altså om aftenen klokken 19:00 dansk tid, og efter to timer tid bør vi have fået alle nyhederne præsenteret. Apple har i hvert fald afsat to timer til eventen, hvis vi skal tro den begivenhed, som man kan tilføje i sin kalender fra Apples hjemmeside.

Nu hvor Apple har bekræftet datoen for afsløringen af de nye iPhones står det klart, at de seneste to ugers rygter var helt korrekte. Både et fransk medie og avisen Wall Street Journal kunne afsløre før tid, at Apples event vil finde sted netop den 12. september.

Sådan livestreamer du Apples iPhone-event hjemmefra

Som altid vil der også være mulighed for at livestreame Apples events. Når vi nærmer os den 12. september klokken 19:00, tilføjer Apple en livestream inde på invitationssiden, som du kan finde her.

Du skal dog være opmærksom på, at der er visse krav til dit system, før du kan få lov til at se med hjemmefra:

  • Hvis du har en Phone, iPad eller iPod touch, kan du livestreame eventen via den indbyggede Safari-browser. Du skal dog sørge for at have iOS 7.0 eller nyere.

  • Du kan også følge med hjemmefra med en Mac-computer. Det kræver, at du åbner hjemmesiden via Safari version 6.05 eller nyere, og du skal samtidig have opdateret systemet til OS X version 10.8.5 eller nyere.

  • Ejere af en Windows-PC kan også følge med. Det kræver, at du benytter den indbyggede Edge-browser, og at din computer kører med Windows 10.

  • Sidst, men ikke mindst, kan du også tænde for dit Apple-TV og se med på det store lærred. Livestreamen virker med både 2. og 3. generations Apple TV. Du skal dog sørge for at opdatere systemet til version 6.2 eller nyere.

iPhone 8
Her ses angiveligt dummy-udgaver af både iPhone 8 og 7s Plus. Foto: YouTube.com (dannywinget)

Tre nye iPhones i vente

De mange seneste måneder har været fyldt med rygter om tre kommende iPhones, som alle bliver afsløret den 12. september. Selv om efterhånden mange specifikationer, nye softwarefunktioner og billeder af de tre iPhones er blevet afsløret, er navnene på dem endnu et stort mysterium.

For nemhedens skyld går de tre iPhones under navnene iPhone 8, iPhone 7s og 7s Plus, men der er stor sandsynlighed for, at de får nogle helt andre navne.

Apple giver nemlig alle tre iPhones et helt nyt design. Unibody-konstruktionen af metal kendt fra iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7 og 7 Plus bliver nemlig skrottet. I stedet får iPhone 7s og 7s Plus en ramme af aluminium, mens den sidste og mere premium iPhone 8 får en ramme af rustfrit stål. Fælles for alle tre er, at de får en bagside af hærdet glas.

Læs også: iPhone 8 kommer i tre farver og i et stærkt begrænset antal

Glasbagsiden muliggør en helt ny teknologi i iPhone-sammenhæng: trådløs opladning. De skulle alle komme til at understøtte teknologien, men det skulle efter sigende være en langsom én af slagsen. Dertil forlyder det også, at du selv skal købe en trådløs oplader ved siden af.

iPhone X
De tre iPhones menes at komme til at se ud som vist på disse 3D-renderinger. Foto: Twitter.com (@VenyaGeskin1)

iPhone 8 med en ramme af rustfrit stål kommer uomtvisteligt til at stjæle alle overskrifterne. Den får nemlig en 5,8″ stor OLED-skærm, som dækker langt det meste af fronten. Den kommer altså til at se markant anderledes ud end hidtidige iPhones, hvor særligt Home-knappen optager en del plads under skærmen.

Og netop Home-knappen forsvinder fra den særlige iPhone-udgave. Der er endnu uklarhed om, hvad Apple helt præcist gør, men de fleste oplysninger peger på, at Apple helt skrotter fingeraftrykslæsning i denne iPhone for i stedet at satse stort på avanceret ansigtsgenkendelse, som skulle være markant bedre end hidtidige implementeringer. Dog forlyder det, at iPhone 7s og 7s Plus fortsat beholder Home-knappen med Touch ID og generelt en formfaktor, der skulle minde meget om de nuværende iPhones.

Læs også: Sådan kan iOS 11 komme til at fungere i iPhone 8

Apple ændrer dog alligevel minimalt i dimensionerne på de to normale iPhones, hvilket kan betyde, at flere nuværende covers til iPhone 7 og 7 Plus er en tand for små til at passe på de nye iPhones.

Prismæssigt er der udsigt til historiens dyreste iPhone – i hvert fald hvis du skal have fingrene i iPhone 8, iPhone Pro eller hvad den nu engang kommer til at hedde. Det forlyder nemlig fra flere analytikere, at den får en voldsom pris på hele 10.000 kroner – noget som kun 11 % af iPhone-ejerne vil ofre.

Om du overhovedet får mulighed for at købe et eksemplar af denne iPhone med OLED-skærm i løbet af september måned, ser noget tvivlsomt ud. I mange, mange måneder har der nemlig været forlydender om, at salget af den specielle iPhone 8 bliver stærkt begrænset de første måneder.