Apple gav efter for FBI: Droppede end-to-end kryptering i iCloud

Ifølge tidligere Apple-medarbejder gav Apple efter for pres fra FBI og droppede end-to-end kryptering af iCloud.

Apple gav efter for FBI: Droppede end-to-end kryptering i iCloud

For mere end to år siden meddelte Apple FBI, at de havde planer om at udvikle en end-to-end kryptering af iCloud backup, skriver Reuters. FBI protesterede og Apple endte med at droppe planerne. Det er dog uklart, om FBIs protest havde indflydelse på Apples beslutning.

Læs også: Sådan laver du en stærk adgangskode

Kryptering af iCoud droppet: Apple gav efter for FBI

En tidligere Apple-ansat har overfor Reuters forklaret, at Apple ikke ønskede en undersøgelse af efterretningstjenesten under mistanke om, at Apple beskytter kriminelle eller skynde på en lovgivning mod kryptering. De valgte derfor ikke at udfordre skæbnen yderligere.

I 2016 endte Apple i en juridisk kamp med FBI omkring adgang til en iPhone, der tilhørte en mistænkt i et masseskyderi i San Bernadino i Californien.

Læs også: Apple: Vi nægter at hacke vores iPhones

Ingen bagdør i Apples iOS

Apple har stået hårdt på ikke at skabe en bagvej ind i iOS, der kan gøre det muligt for FBI, at låse kodeordsbeskyttede iPhones op, hvis telefonen indgår i en undersøgelse.

Derimod tillader Apple, at information, der ligger som backup-filer i iCloud, kan udleveres lovligt. Det kan man læse mere om i deres Gennemsigtighedsrapport.

Læs også: Google strammer krav om sikkerhedsopdateringer

Flere nyheder i sagen

Næste interessante artikel i sagen. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 22/1/2020 havde vi dette at sige med en artikel der drejer sig om Apples iPhone 9 lanceres til marts – Læs videre her. Siden er meget vand er løbet gennem åen. De seneste nyheder finder du ved at klikke her. .