Apple måtte i 2018 udskifte flere batterier end forventet

Apple blev hårdt ramt af deres batteriudskiftnings-program sidste år. Det endte med at de måtte udskifte langt flere end forventet.

Apple måtte i 2018 udskifte flere batterier end forventet

iOS 10.2.1 var mere end bare en lille iOS opdatering, for den californiske it-virksomhed. Den var ment som en opdatering, der skulle sørge for, at øge stabiliteten på ældre iPhones. Men da det blev opdaget, at Apple bevidst neddroslede hastigheden på iPhones, opstod en protest verden over, og blev Apple tvunget ud i et batteriudskiftnings-program. 

Det program vidste Apple ville få indvirkning på deres indtjening, men de havde ikke forventet, at det ville ramme dem hårdt. De har nemlig måtte udskifte 5 gange så mange batterier i 2018, end Apple havde forventet. 

Apple havde forventet at der ville blive udskiftet omkring 1-2 millioner batterier, men har i stedet måtte udskifte hele 11 millioner af dem.

Læs også: Apple indrømmer de har solgt færre iPhones end forventet

Der er kommet fokus på dette efter, at Apple meldte ud til deres investorer, at de har solgt færre iPhones end forventet. Ifølge Tim Cook er der en række årsager til dette, men den billige batteriudskiftning er én af dem. Hvor mange af dem, der fik udskiftet batteriet i deres iPhone, der i stedet ville have købt en ny iPhone, er dog meget usikkert.

Tim Cook
Tim Cook måtte i et åbent brev til investorer forklare, hvorfor de havde solgt færre iPhones end forventet. Foto: WSJ.com

Nyt fokus hos Apple i 2019

Når der bliver solgt færre iPhones og den forventede indtjening nedjusteres flere gange, så kan man ikke bare lade det stå til og håbe at alt går godt. Det ved Apple udmærket. Derfor ser vi nu et skifte hos Apple, hvor der bliver satset mere på online tjenester, såsom streaming. Det er derfor vi ser iTunes flytte ind i Samsung fjernsyn og AirPlay 2 blive tilgængeligt i en lang række TV fra bl.a. LG, Sony og Samsung.

Læs også: Fire tv-producenter understøtter Apple AirPlay 2

Apple har også allerede meldt ud, at de vil lancerer en ny tjeneste i år, som vi forventer bliver en TV streamingtjeneste.