Apple muger ud i App Store: tusindvis af apps forsvinder

Hundredtusindvis af applikationer forsvinder i forbindelse med Apples modernisering af App Store.

Apple muger ud i App Store: tusindvis af apps forsvinder

I de tidlige iOS, Windows Phone og Android dage plejede tech-giganterne som Apple, Google og Microsoft at konkurrere på hvor mange apps deres respektive app-butikker kunne mønstre. Nu går Apple i stik modsatte retning.

Under den årlige WWDC-udviklerkonference lod Apple forstå, at der App Stores vil ryddes for ’problematiske og uopdaterede apps’ i forbindelsen med en gennemgribende modernisering af ’App Store’.

Tiltaget vil ifølge netmediet TechCrunch hovedsageligt ramme klon og spam-applikationer, da et nyt Apple-regelsæt direkte banlyser apps som er kreeret ud fra skabeloner. ’Apps skat ud fra kommercielle skabeloner eller generiske app-værktøjer vil blive afvist’ lyder det i paragraf 4.26 i Apples App Store regler.

Se også:  Apple rydder op i App Store: Fjerner gamle og fejlramte apps

Med dette regelsæt forsøger Apple at undgå at udviklere med tvivlsomme intentioner efterligner en populær app, men i stedet leverer spamware med et overflod af reklamer eller urimelige abonnementsvilkår. Dengang Flappy Birds app’en hittede, udkom tusindvis af tvivlsomme klon-apps i kølvandet pointerer mediet.

De nye regler gjorde at Apple igennem foråret har saneret App Store for flere hundredetusinde apps estimerer TechCrunch. Blandt de banlyste apps er en stor andel afvist, da de ikke lever op til iOS 11 kommende krav om 64-bit support.

Apples hårdhændede afvisning kan skabe problemer for app-udviklere der i god tro benytter sig af kommercielt tilgængelige værktøjer i udviklingen af deres applikationer. Her vurderer TechCrunch at applikationer der fremstår som havende unik kode eller udseende stadig kan få det grønne lys fra Apple.

Udvalget i Apples App Store kan dog se frem til at blive reduceret yderligere i fremtiden. Men med væsentligt færre kloner og spamapps i porteføljen.

Læs også:  Apples App Store skruer priserne op

Sidste opdatering af historien

Siden vi publicerede denne artikel er der kommet mere til sagen. mobilsiden har bragt sagen videre. 14/6/2017 blev sagen bragt videre med en ny vinkling på emnet Ny Apple-maskine skal gøre iPhone-reparationer hurtigere – Den videre historie kan du læse her. Der er stadig liv i emnet. Læs seneste nyt om Apple..