Apple-rekord: Sælger 61 mio. iPhones i 1. kvartal

Det går forrygende for Apple, som i dag kan fremlægge et særdeles positivt regnskab over 1. kvartal.

Apple-rekord: Sælger 61 mio. iPhones i 1. kvartal

Apple fremlægger i dag regnskab over firmaets 2. regnskabskvartal svarende til kalenderårets første tre måneder, og det ser bestemt ikke dårligt ud for den californiske teknologigigant.

Apple slår således egne rekorder med det højeste antal solgte iPhones i 1. kvartal. Hele 61,2 mio. iPhones er der langet over disken. Det er dog ikke helt på højde med 4. kvartal sidste år, hvor Apple solgte hele 74,6 mio. eksemplarer. Det er 18 % færre iPhones end Apples forrige, og bedste, kvartal.

Læs også: Apple viser monsterregnskab frem

Apple lykkes ifølge direktør, Tim Cook, også ganske glimrende med at få flyttet kunder over i sit eget økosystem i 1. kvartal: ”Vi ser en højere andel af folk, der skifter til iPhone end vi har forventet i forrige perioder,” fortæller han om tendensen til avisen, Wall Street Journal.

Tim Cook oplyser også, at 20 % af alle iPhone-ejere nu har opgraderet til enten iPhone 6 eller iPhone 6 Plus efter blot 7 måneder siden lanceringen.

Salget af iPads går til gengæld ikke nær så godt. Her har Apple solgt 12,6 mio. iPads færre end forventet, hvor salget i 1. kvartal er faldet med 23 %.

Læs også: Apple jorder konkurrenter på økonomien

På trods af det dalende iPad-salg i kvartalet ender det samlede regnskab i 1. kvartal godt for Apple, der kan melde om en omsætning på $58 mia. svarende til svimlende 396 mia. kroner. Nettofortjenesten lyder på $13,6 mia. eller 93 mia. danske kroner.

”Vi er begejstrede over den fortsatte styrkeposition for iPhone, Mac og App Store, der førte til vores bedste kvartalresultater for marts måned nogensinde. Vi ser en højere andel af folk, der skifter til iPhone end vi har forventet i forrige perioder, og vi er på vej mod en spændende begyndelse på kvartalet til juni med lanceringen af Apple Watch,” siger Tim Cook.

Forventer lavere omsætning næste kvartal

Til næste kvartalregnskab, som slutter i juni måned og offentliggøres en måneds tid senere, forventer Apple en samlet omsætning på $46-48 mia. svarende til 314-327 mia. kroner, mens avisen, Wall Street Journal, forventer beløbet lige midt imellem, $47 mia. eller 321 mia. kroner.