Apple skyld i manglende fingeraftryksscanner i Nexus 6

Det var meningen, at Nexus 6 skulle have en fingeraftryksscanner, men Apple er grunden til, at det ikke blev sådan

Apple skyld i manglende fingeraftryksscanner i Nexus 6

Hvis man får en Nexus 6 i hånden, så vil man først og fremmest mærke, at den er stor. Dernærst vil man nok lægge mærke til fordybningen på bagsiden, og deri skulle der faktisk have været en fingeraftryksscanner, men det fik den som bekendt ikke – og det er Apples skyld.

Det er Dennis Woodside, som var Motorola-chef, da Nexus 6 blev lavet, der i et interview med The Telegraph fortæller, at det var planen med en fingeraftryksscanner i Nexus 6. Det var bare et enkelt problem.

Læs også: Google Nexus 6 snydt for fingeraftrykslæser

”Hemmeligheden er, at der skulle have været fingeraftryksgenkendelse, men Apple havde købt den bedste leverandør. Så var der kun de næstbedste tilbage, og de var der ikke helt endnu,” siger Woodside.

Motorola og Google besluttede sig altså for, at det var bedre helt at udelade genkendelse af fingeraftryk, end at tage en løsning de ikke mente var den bedste.

Læs også: Nexus 6 nærmer sig dansk handel

Dennis Woodside siger, at det ikke ville have haft stor betydning, om der var kommer en fingeraftryksscanner i eller ej.

Der er flere, der har forsøgt sig med fingeraftrykscannere, og det er absolut Apple, der har haft mest held med det. De andre løsninger har vist sig at være langsomme eller besværlige – blandt andre Samsung i Galaxy S5.