Apples årsomsætning falder for første gang i 15 år

Det går tilbage for Apple for tiden. For første gang i 15 år er Apples årsomsætning faldet. Det viser nye tal fra Apples 4. regnskabskvartal.

Apples årsomsætning falder for første gang i 15 år

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

For tredje kvartal i træk kan Apple præsentere et regnskab, der melder om stor tilbagegang for den amerikanske it-gigant.

Apples fjerde og sidste regnskab i regnskabsåret 2016 sluttede den 24. september, og heri fremgår det, at den samlede omsætning for det seneste kvartal er faldet 9,8 % i forhold til samme periode sidste år. Dermed har Apple omsat for 320 mia. kroner modsat sidste års 351 mia. kroner. På trods af dette er det bedre end hvad investorerne havde forudsagt – her lød forventningen nemlig på 305,5 mia. kroner.

Læs også: Apples indtægt falder for første gang i 13 år

Dermed er det første gang siden 2001 – eller for 15 år siden – at Apples årsomsætning er faldet.

Der er også en stor tilbagegang at finde i Apples overskud. I forhold til samme kvartal sidste år er overskuddet faldet 23 % til 61,4 mia. kroner, men dette lå inden for hvad investorerne forventede.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Sløvt iPhone-salg er den primære årsag

Det er hovedsageligt en tilbagegang i salget af iPhones, der fører til, at Apples kvartal for tredje gang i træk i 2016 viser en dalende omsætning. Der er nemlig langet 13 % færre iPhones over disken i forhold til samme kvartal sidste år, hvilket vil sige, at der er solgt 45,5 mio. eksemplarer.

Også salget af Macs er gået 14 % tilbage, hvor omsætningen nu lyder på 38,9 mia. kroner – 17 % lavere end sidste år. Det samme gør sig gældende for iPads, hvor der ’kun’ skete et fald i salget på 6 %. Takket være den højere pris på iPad Pro er omsætningen dog uændret.

Læs også: Smæk til Apple Watch – salget er styrtdykket

Ved præsentationen af regnskabet lagde Apple stor vægt på de områder, hvor der til gengæld er sket fremgang. Apples forskellige cloud-tjenester og software er vokset 24 %, hvor der er omsat for 43 mia. kroner. Også Apple Music har indkasseret godt.

”Vi havde en rekordhøj vækst for tjenester. Omsætning af musik voksede 22 % takket være Apple Musics voksende popularitet,” lyder det fra Apple-direktør, Tim Cook.

Seneste nyt om Apps & sociale medier