Applikationen til nødstilfælde

Alarmcentralen har jævnligt problemer med, at få den præcise adresse til deres udrykninger - ny app hjælper.

Applikationen til nødstilfælde

Står man i en nødssituation og man ikke kender den præcise adresse kan det have vigtig betydning for hjælpen når frem i tiden. En ny gratis applikation kan hjælpe dig. Det skriver DR.dk.

Alarmcentralen har tit problemer med, at få sendt udrykningskøretøjerne ferm til den rigtige adresse, det kan være fordi anmelderen ikke kender den præcise adresse eller ikke kan huske den pga. den stressede situation. Derfor blev der for et år siden besluttet, at der skulle afsættes penge til udviklingen af en 112-applikation, som kan sikre hjælpen kommer hurtigere frem.

Den nye 112-applikation er udviklet i samarbejde mellem Rigspolitiet, Københavns Brandvæsen, Geodatastyrelsen og Intergraph – og finansieret af TrygFonden.

Med den nye applikation bliver det også nemmere, at finde tilskadekomne i skoven eller parker eller andre steder, hvor den nøjagtige adresse ikke kendes.

I dag sker omkring 90 procent af opkaldene til 112 fra mobiltelefoner.

Det er vigtigt at huske den nye 112-applikation ikke er en erstatning for normale opkald til alarmcentralen, men et supplement. Du kan læse mere om applikationen her.

Applikationen hedder ”112 App” og kan downloades gratis i Apples App Store, Google Play Store og Windows Phone Store.