Dit hemmelige nummer trues af disse apps

Har du hemmeligt nummer, kan dit private nummer kompromitteres, hvis bare en person i din omgangskreds bruger en af disse apps.

Dit hemmelige nummer trues af disse apps

Dit hemmelige nummer er i fare, hvis din omgangskreds bruger apps som TrueCaller, Sync.me eller CM Security.

Disse apps tilbyder tjenester som gør, at de kan filtrere spam-opkald fra og giver mulighed for at søge på telefonnumre som din kontaktliste ikke genkender.

Sidstnævnte praksis bliver dog kritiseret af sikkerhedsspecialisterne fra nyhedsbureauet FactWire da applikationen indsamler og eksternt lagrer oplysninger fra brugerens kontaktliste.

Det betyder, at hvis bare en af dine venner bruger app’en, bliver dit navn til at finde – til trods for, at du har et hemmeligt nummer.

Se også:  Farlig Facebook virus i omløb: pas på disse beskeder

Således er det lykkedes Factwire at finde frem til telefonnumre til flere kinesiske toppolitikere via app’en.

Britiske BBC kan også bekræfte, at ledende britiske politikeres telefonnumre er til at søge på.

De hemmelige numre kan dog kun tilgås ved at indtaste det fulde nummer. Man kan ikke søge efter et navn og på den måde få adgang til hemmelige numre på politikere eller kendisser.

Læs også:  Sikkerhedsfejl giver tyveknægte adgang til din Android-mobil

Milliardvis af telefonnumre er ude

Når brugere installerer de udskældte apps, bliver de bedt om at uploade deres kontaktliste, hvilket gør, at milliardvis af numre er lækkede, selvom de enkelte apps kun tæller få millioner brugere. Heraf har langt størstedelen ikke haft muligheden for at give tilsagn til, at deres numre opbevares af en tredjepart.

FactWire estimerer her, at de tre apps databaser tæller mellem en og to milliarder telefonnumre.

De mange lagrede telefonnumre vækker samtidig bekymringer om selve dataens sikkerhed. I 2013 oplevede TrueCaller nemlig en sikkerhedsbrist efter et cyber-angreb. Selskabets insisterer dog her, at ingen følsomme oplysninger lækkede ud, som følge af angrebet.

En af applikationerne, CM Security, har siden trukket muligheden for nummersøgning tilbage.

Se også:  WhatsApp deler nu dit telefonnummer med Facebook