Ekspert: Apple Pay og Android Pay i Danmark har lange udsigter

Sæt ikke næsen op efter, at Apple og Google bringer Apple Pay og Android Pay til Danmark. De bremses nemlig af det mobile Dankort fra Nets, mener ekspert.

Ekspert: Apple Pay og Android Pay i Danmark har lange udsigter

Forventet ikke at Apple Pay og i endnu højere grad Android Pay kommer til Danmark eller i bedste fald bliver nogen stor spiller på det danske marked. Ifølge ekspert i betalingsløsninger samt seniorpartner i konsulentfirmaet PlusCon, Henning N. Jensen, har de store it-giganters betalingsløsninger en dyster fremtid på det danske marked. Det skriver Version2.

Læs også: Hvilke apps bruger du til mobilbetaling? [AFSTEMNING]

På trods af, at de danske banker og mange butikker allerede er klar til mobilbetaling efter ankomsten af MobilePay og Swipp, daler den internationale interesse for det danske marked markant, mener eksperten. I starten af 2017 er Nets nemlig klar med sin store satsning, der skal sikre Dankortets fremtid: nemlig Dankort på mobilen, som i bund og grund er dit Dankort lagt virtuelt ind i din smartphone, som kan bruge til mobilbetaling i certificerede apps.

”Det mobile dankort bliver ikke lavet af hensyn til Apple Pay. Det bliver lavet for at udvikle Dankortet. Og det lukker døren for andre produkter,” fortæller Henning N. Jensen.

Hos Nets forklarer man, at de ikke selv vil udvikle en officiel app til Dankort på mobilen, men at det i stedet kan indbygges direkte i andre apps, hvor Nets’ chef for Dankort på mobilen, Esben Jørgensen, nævner Apple Pay- og Android-appsene som eksempler, hvor det kunne lade sig gøre.

Nets’ Dankort på mobilen lukker døren for Apple og Google

Med Nets som kommende konkurrent til Apple og Google på det danske marked har betalingseksperten svært ved at se for sig, hvordan det skulle være attraktivt for banker at være samarbejdspartner med Apple og Google, når der i forvejen eksisterer etablerede løsninger; MobilePay og snart det mobile Dankort.

”Det kræver, at du har fat i en udsteder, der vil betale Apple for at få lov til at udstede Apple Pay-applikationer i Danmark. Hvorfor skulle en dansk bank være interesseret i det, når vi har mobilt Dankort og MobilePay? Det danske marked er ved at lukke uden Apple Pay,” siger han.

Læs også: Slut med Swipp: 70 banker skifter til MobilePay

I teorien vil det dog ikke være svært for Apple og Google at komme ind på det danske marked, da komponenterne i butikkerne – NFC, QR-koder og Bluetooth til trådløs kontakt fra mobil til terminal – allerede er implementeret i store dele af landets butikker.

“Jeg vil ikke afvise, at en bank, der gerne vil være smart og moderne, vil forsøge at tilbyde det til nørderne. Men det har ikke nogen strategisk betydning på det danske betalingskortmarked,” slutter han af.

Han mener dog, at det er mere interessant for store spillere som Apple og Google at søge mod markeder som Tyskland og Frankrig modsat en ”lille forstad til Hamborg”, som han beskriver det danske marked. På trods af at Apple arbejder på at udbrede Apple Pay i Europa, skal du altså ikke sætte næsen op efter Apple Pay og Android Pay hertil lige foreløbig.