Epic er utilfredse med Googles nye betalingsmulighed i Play Store

Google er i gang med at teste alternativ betalingsmulighed sammen med Spotify, men Epic er stadig stærkt utilfreds med begrænsningerne i app stores.

Epic er utilfredse med Googles nye betalingsmulighed i Play Store

Google vil køre en test, hvor Android-udviklere kan bruge et eget betalingssystem i sine apps. Det markerer det, der kan blive en markant omformning af appøkonomien. Men Epic Games, der har været en stærk fortaler for en åbning af appmarkedet og sagsøgte Google, efter at søgegiganten fjernede Fortnite fra Google Play efter indførelsen af direkte betaling i spillet, er stadig ikke tilfredse.

Google og Apple misbruger stadig deres magt

De vil fortsætte med at arbejde for et økosystem for apps, der giver flere valgmuligheder, det skriver spiludvikleren i en udtalelse til The Verge. I udtalelsen skriver Corie Wright, Epics VP for public policy.

“Apple og Google fortsætter med at misbruge deres markedsstyrke med politikker, der kvæler innovation, øger priserne og begrænser forbrugernes valgmuligheder. En enkelt aftale ændrer ikke ved den konkurrencebegrænsende status quo. Vi vil fortsat kæmpe for fair og åbne platforme for alle udviklere og forbrugere og arbejde sammen med politikere og tilsynsmyndigheder for at holde disse gatekeepers ansvarlige for deres konkurrencebegrænsende adfærd.”

Spotify med i test

Googles nye test giver udviklere mulighed for at tilbyde en egen betalingsmulighed udover Google Plays betalingssystem. Spotify er imidlertid for nuværende den eneste udvikler, vi kender til, i programmet, og det er ikke udtalt hvilke andre, der kan komme med på vognen, eller hvornår programmet bliver mere udbredt.

Epic er i hvert fald ikke en af dem, har talsperson for Epic, Elka Looks, fortalt The Verge. Hun nævnte derimod ikke noget om, hvorvidt Epic har takket nej til at være med eller aldrig er blevet tilbudt at deltage. Rick VanMeter, talsperson for Coalition for App Fairness, som også Epic og Spotify er medlemmer af, har ikke ønsket at bekræfte overfor The Verge, om nogle af medlemmerne udover Spotify er blevet tilbudt at deltage.

Se også: De bedste telefoner til gaming

Kræver stadig kommission

Selskaber som Epic og Spotify har i årevis kritiseret både Apple og Googles vilkår i sine appbutikker, såsom det, de kalder høje afgifter.

Men selv nu, hvor Google åbner lidt op for muligheden for alternative betalingsløsninger, lyder det stadig til, at Google skal have en eller anden form for kommission fra Spotify som en del af pilotprogrammet.

Se også: Billige smartphones