Epic Games vil lancere sin spilbutik og Fortnite til iPhone

Fortnite er på vej tilbage til iPhonen i EU. Det sker, efter at Apple sidste uge annoncerede, at selskabet åbner op for iOS for at overholde EU's nye forordning om digitale markeder.

Epic Games vil lancere sin spilbutik og Fortnite til iPhone

Epic Games har planer om i år at lancere Epic Game Store til iPhone i EU. Spilbutikken vil naturligvis også inkludere muligheden for at download hitspillet Fortnite.

Annonceringen kommer, efter Apple i sidste uge annoncerede, at selskabet åbner op for iOS som en konsekvens af EU’s indsats for at mindske de store techgiganters dominans. Det rammer blandt andet Apple.

Læs også: Til marts sker det: Apple åbner op for iOS efter pres fra EU

Epic Games Store og Fortnite kommer til iOS

Epic Games direktør, Tim Sweeney, beskrev Apples nye regler og tiltag som ”hot garbage”. De er dog tilsyneladende ikke værre, end at spilgiganten ser en anledning til at vende tilbage til iOS – denne gang ikke i App Store, men altså Epic Games’ egen spilbutik.

Spilfirmaet har endnu ikke så meget at fortælle om sine planer. Selskabet oplyser, at de lancerer butikken ”senere i år”, og at man får adgang til Fortnite via butikken. Begge dele gælder kun for de EU-lande, hvor EU’s nye forordning (Digital Markets Act) gælder.

”Hold øje med detaljerne, når vi finder ud af den lovgivningsmæssige tidslinje,” skrev Epic Games i et indlæg på X og fortsatte:

”Vi vil fortsætte med at argumentere over for domstolene og myndighederne, at Apple bryder loven.”

Læs også: Højesteret i USA afviser appeller fra Apple og Epic Games

Fortnite vender tilbage efter tre års fravær

Fortnite har ikke været at finde i iOS i mere end tre år, efter at Apple fjernede det populære spil fra App Store og indførte forbud mod Epic Games med argumentet, at selskabet havde forsøgt at snige en tredjepartsbetalingsløsning ind for at undgå at betale Apples høje gebyrer på op til 30 procent.

Apples beslutning fik Epic Games til at sagsøge selskabet. Det er en sag, der for nylig fik sin afslutning. I det store hele kan man sige, at Epic tabte.
Når Apples nye tiltag træder i kraft, vil Apple fortsat have et vist opsyn og kontrol med apps udgivet i tredjepartsbutikker. Det er derfor muligt, at Epic Games får problemer ved lanceringen.

Epic Games har i årevis ønsket at udgive sin spilbutik, der allerede findes til Windows og macOS, til iOS. Butikken tager en lavere afgift end Apples App Store, så det kan være lokkemad for udviklerne, hvis Epic Games kan tiltrække dem.

Til marts træder Apples nye tiltag i kraft. I den anledning kommer vi formentlig til at se en hel bølge af annonceringer om nye tredjepartsappbutikker til iOS. Epic Games er altså en af de første til at hoppe med på vognen. Den alternative appbutik AltStore har også annonceret planer om en lancering til iOS.

Læs også: Google taber monopolsag til Fortnite-spiludvikleren Epic Games