Facebook-feature spionerer på brugerne

Facebook app’ens nye ’Protect’-app giver VPN-funktioner, men den holder også øje med, hvad du foretager dig på telefonen.

Facebook-feature spionerer på brugerne

Facebook promoverer nu en ny feature i selskabets populære sociale app. Funktionen, døbt Protect, findes under iOS-appens ’udforsk’ features og lover en mere sikker browsing igennem den gratis, Facebook-ejede, Onavo-VPN.

Hensigten er, at din surfen kan gøres sikrere, ved at hente Onavo-app’en og derefter lade din browsen gå igennem selskabets servere. Læses dokumentationen, særligt det med småt, fremgår det dog, at din browser-oplysninger også benyttes af Facebook til at indsamle forbrugerdata. Det skriver 9to5mac.

Læs også:  Slå Facebooks automatiske videoafspilning fra [TIP]

På appens iTunes-side, beskriver selskabet hvordan og hvorfor det indsamler datatrafik fra brugernes mobiltelefoner.

”For at kunne tilbyde øget sikkerhed, opretter Onavo en sikker VPN-forbindelse som omdirigere nettrafik igennem Onavos servere. Som led i den proces indsamler Onavos din mobile datatrafik. For at forbedre vores services, bliver dit brug af hjemmesider, apps og data monitoreret. Fordi vi er en del af Facebook, bliver disse oplysninger også benyttet til at forbedre Facebooks produkter og services”

Med andre ord kommer den gratis VPN-tjeneste fra Facebook med et forbehold. Du skal være indstillet på, at Onavo og Facebook kan monitorere din surfen på nettet til deres eget brug.

Onavo Protect tæller i dag 33 mio. brugere, heraf er 38 procent på iOS-platformen, mens 62 procent bruger Android.

Se også:  6 ud af 10 mest populære Android-apps i juli er fra Facebook