Facebook lancerer funktionen Marketplace i Danmark

Facebooks populære funktion Marketplace, som gør det lettere at sælge og købe ting via Facebook, ekspanderer til 17 europæiske lande, heriblandt Danmark.

Facebook lancerer funktionen Marketplace i Danmark

Det bliver fortsat mere og mere populært at sælge og købe brugte ting via grupper på Facebook, selv om det sociale medie næppe har været tiltænkt at dække det behov. Ikke desto mindre har teamet bag det sociale medie tilpasset Facebook til også at fungere som en stor markedsplads for køb og salg af ting mellem private.

Læs også: Appen Zadaa klar i Danmark: Køb og sælg tøj nemt og billigt

Derfor introducerer Facebook nu funktionen Marketplace i Danamrk. Funktionen er at finde i den eksisterende Facebook-app til Android og iOS og er et helt menupunkt for sig, hvor brugere kan komme i kontakt med hinanden og udforske ting, der er til salg af andre brugere.

Facebook Marketplace
Sådan ser Marketplace ud, hvor den – i dette tilfælde – har fundet alle ting til salg i en radius af 3 km i Berlin.

Marketplace finder alle ting til salg i dit lokalområde

Marketplace adskiller sig fra det nuværende salg i Facebook-grupper og -sider ved, at det fungerer uden for disse. I stedet søger du efter ting til salg inden for en vis radius af din placering, eksempelvis 3 kilometer. Ligeså kan du også angive en række filtre, eksempelvis hvilket prisleje du kigger på ting til salg efter.

I stedet for at browse igennem normale Facebook-opslag vil du blot blive præsenteret for et stort galleri af billeder, der viser de produkter, der er til salg. Klikker du ind på et af produkterne, kan du naturligvis se flere billeder, en beskrivelse, prisen, hvornår det er sat til salg og hvor mange der har kigget på produktet. Er det en vare, du er interesseret i, kan du klikke på ’Byd’-knappen, ligesom handlen også kan gennemføres over en privatbesked.

Læs også: Ny Facebook-feature: Find dit næste job socialt

Dermed bliver det altså markant nemmere at finde ting til salg på Facebook, da du ikke længere skal melde dig ind i lukkede grupper for at finde ting til salg i dit lokalområde – det klarer Facebook-appen nu helt af sig selv. Det bør derfor også betyde, at der – når flere og flere begynder at tage Marketplace i brug – vil være langt flere ting til salg samlet på ét sted.

Facebook Marketplace
Til højre ses det, hvor simpelt det er selv at sælge ting i Marketplace.

Sæt dine egne ting til salg i Marketplace

Du kan naturligvis også selv sætte ting til salg i Marketplace. Alt du skal gøre er at tage et billede af din vare eller vælge et billede fra kamerarullen og tilføje det. Dernæst skal du angive en titel, beskrivelse og en pris. Til sidst skal du vælge en kategori til produktet, og så er det blot at tilføje det. Alle i dit område kan nu se varen, der er til salg, og det bør formentlig lede til et endnu hurtigere salg.

I oktober måned blev Marketplace-funktionen i første omgang kun udgivet i USA, Storbritannien, Australien og New Zealand, hvor funktionen både er tilgængelig på Android-smartphones og iPhones. Nu er turen som bekendt kommet til Danmark og 16 øvrige europæiske lande, men funktionen er endnu ikke rullet ud til alle brugere endnu, ser det ud til. Det vil formentlig ske løbende hen over de kommende dage.