Facebook Messenger får end-to-end kryptering

Nye funktioner er på vej i en opdatering til Facebook Messenger, bland andet kommer der nu end-to-end kryptering af tale- og videoopkald. Men du skal selv aktivere det.

Facebook Messenger får end-to-end kryptering

Facebook Messenger er en af de mest populære besked- og opkaldapps på markedet. Dagligt bliver der foretaget helt op til 150 millioner opkald i appen, påstår Facebook. Og med disse kommende forbedringer til appen, så lokkes der muligvis endnu flere brugere til. Facebook Messenger får nemlig end-to-end kryptering tale- og videoopkald.

I et blogindlæg skriver Facebook, at Messenger får end-to-end kryptering af både taleopkald og videoopkald, og der er flere andre funktioner med i opdateringen. Fx bliver “forsvindende beskeder” opdateret, så kan man kan indstille beskeder til at forsvinde efter fem sekunder og helt op til 24 timer.

Der er dog en ting man skal være opmærksom på, hvis man vil være sikker på private opkald i Messenger.

Se også: De bedste telefoner til selfies og videoopkald

facebook messenger
Nu får Facebook Messenger end-to-end kryptering af tale- og videoopkald.

Kryptering skal du selv aktivere

Når Facebook er klar med end-to-end kryptering i Messenger appen og opdateringen rulles ud, så bliver det ikke aktiveret som standard. I stedet er det noget brugerne selv skal aktivere i appens indstillinger. For at jeres indhold bliver krypteret, så kræves de (selvfølgelig) at alle deltagere af opkaldet har aktiveret kryptering.

Hvornår opdateringen rulles ud oplyser Facebook desværre ikke, men vi forestiller os, at det er en funktioner mange har ventet på.

Læs også: Nu flettes Instagram-beskeder sammen med Facebook Messenger