Nu flettes Instagram-beskeder sammen med Facebook Messenger

Facebook er begyndt at integrere direkte beskeder i Instagram med Facebook Messenger i et forsøg på at ensrette de mange forskellige chatsystemer, som Facebook ejer. Senere følger WhatsApp.

Nu flettes Instagram-beskeder sammen med Facebook Messenger

Sender du masser af direkte beskeder over Instagram? Så skal du snart vænne dig til, at chatsystemet i Instagram bliver lidt anderledes.

Facebook, som ejer Instagram, er nemlig i gang med at flette direkte beskeder i Instagram – også kendt som DMs – sammen med Facebook Messenger, skriver The Verge.

Indtil videre ser det ud til, at amerikanske brugere af både både iOS- og Android-udgaven af Instagram netop har fået en opdatering.

Efter opdateringen åbner et vindue, som gør opmærksom på, at ”der er en ny måde at sende beskeder på Instagram på”. Nedenunder nævnes nævnes nye features såsom ”nyt, farverigt udseende”, ”reager med enhver emoji”, ”swipe for at svare på beskeder” og ”chat med venner, der bruger Facebook”.

Vælger man at trykke ”Opdater”, skifter appen over til det nye, sammenflettede chatsystem, som altså er integreret med Facebook Messenger. Ikonet i øverste højre hjørne af Instagram skifter for at afspejle dette.

Læs også: Zuckerberg vil forene Messenger, WhatsApp og Instagram

Foto: The Verge

WhatsApp vil også blive flettet sammen

Facebook ejer ikke kun Instagram, men også WhatsApp – den mest brugte tjeneste i verden til at sende beskeder. WhatsApp blev opkøbt af Facebook tilbage i 2014.

Det var avisen The New York Times, der tilbage i januar 2019 kunne afsløre Facebooks planer om at integrere de forskellige chatsystemer med hinanden for at skabe et samlet chatsystem med fuld understøttelse af ende-til-ende-kryptering, der kan konkurrere yderligere med Apples iMessage-chatsystem.

Efterfølgende bekræftede Facebook selv mere eller mindre planerne om at flette chatsystemerne sammen, og det er altså det, vi nu begynder at se de første anstrengelser for at få realiseret.

Det vil altså sige, at WhatsApp – efter planen – også skal integreres, når først Instagram er blevet en del af Facebook Messenger.

Tjenesterne vil formentlig beholde deres respektive navne – altså Facebook Messenger, direkte beskeder på Instagram og WhatsApp. I hver app vil der dog blive mulighed for at chatte med brugere af de øvrige tjenester, ser det ud til ud fra opdateringen til Instagram. Hele det underliggende chatsystem bliver også ensrettet.

Det vides endnu ikke, hvornår opdateringen til Instagram ruller ud i resten af verden. De brugere, som allerede har fået opdateringen i USA, mangler endnu muligheden for at kunne sende beskeder til Facebook-venner via Instagram.

Læs også: Facebook køber Giphy for 400 millioner dollars