Facebook vil i aften streame sin første fodboldkamp

Facebook vil for første gang livestreame en større professionel fodboldkamp, når Manchester United tager imod Everton i aften.

Facebook vil i aften streame sin første fodboldkamp

I dag klokken 21.00 dansk tid bliver fodboldspiller Wayne Rooneys Testimonial-kamp spillet, og den vil være med til at skrive historie.

Kampen mellem engelske Manchester United og Everton bliver nemlig den første professionelle fodboldkamp, som bliver livestreamet på Facebook.

Kampen vil både kunne findes på Manchester United og Wayne Rooneys Facebook-side, og således kan mere end 1,7 milliarder folk verden over for første gang følge med i en så stor sportsbegivenhed, direkte på Facebook.

Læs også: Følg OL 2016 på farten med den officielle Rio 2016-app

Selvom der er tale om en first timer for Facebook, så har flere af de andre sociale platforme allerede prøvet kræfter med live-streaming af større sportsbegivenheder.

Video-giganten YouTube livestreamede både Champions League og Europa League finalen i fodbold på deres side, og også Twitter har aftale med at streame større sportsevents som Baseball, NFL, NHL med mere.

Men for Facebook er det altså en ny ting, og det bliver interessant at se, om det er noget de vil fortsætte med ved flere lejligheder.

Se også:  Samsungs OL-udgave af Galaxy S7 edge er officiel

I første omgang gælder det dog aftenens kamp i Manchester, som er til ære for Uniteds kaptajn og i øvrigt er sat til at skrabe en masse penge ind til velgørende formål. “Jeg er glad for at min testimonial-kamp vil blive streamet globalt, og det vil forhåbentlig højne interessen og forhøje donationerne”, fortalte Wayne Rooney ifølge BBC Sports.

Men det er selvfølgelig også noget, som Facebook har stor interesse i, vil nå bredt ud. Det er deres egentlige første test med sports-dækning, og alt efter succesen i aften, kan vi meget vel se mere af det i fremtiden.

Se ligeledes: Instagram Stories: Gemmer dine billeder i 24 timer