Facebooks app får helt nyt design

Facebooks app får et helt nyt og endnu mere minimalistisk design, der ændrer layoutet i nyhedsfeedet og kommentarsporet.

Facebooks app får helt nyt design

I løbet af de kommende uger vil du opleve, at din Facebook-app kommer til at se noget anderledes ud, end du har været vant til i de foregående år. Facebook foretager nemlig en stor overhaling af designet, som vil gøre appen endnu mere minimalistisk og nemmere at bruge, lyder det fra Facebook selv i en pressemeddelelse.

Læs også: Facebook lancerer funktionen Marketplace i Danmark

Facebook nævner ikke selv hvilke platforme det nye design rulles ud på, men at dømme ud fra de billeder, som Facebook selv har offentliggjort, kan Android-brugere i hvert fald forvente det nye design. Der er dog ikke nogen grund til at tro, at iOS-brugere ikke også skulle få det samme design.

Facebook app nyt design
Foto: Fb.com

Nyt kommentarspor inspireret af Messenger

Den første store ændring er at finde i kommentarsporet til opslag, hvor Facebook nu har gjort det nemmere at skelne mellem kommentarer og svar til kommentarerne. Den blå bjælke i toppen er nu gjort hvid og en tand mindre. Den mest nævneværdige ændring er dog, at kommentarerne nu vises i et nyt layout med runde profilbilleder og i talebobler ligesom i Messenger.

Også de små ikoner, som man kan klikke på for at tilføje billeder, emojis og sende kommentarerne er blevet ændret til en ny stil, hvor kun konturerne af ikonerne vises. Disse ikoner kan man dog allerede få i sin Facebook-app ved at downloade den nyeste såkaldte alpha-udgave af Android-appen.

Facebook app nyt design
Foto: Fb.com

Forbedret læsbarhed i opslag

Også opslag i nyhedsfeedet er blevet opdateret. Først og fremmest er alle ikonerne her – også i menuen – skiftet ud til den nye type, som er en anelse større og ifølge Facebook skulle være nemmere at ramme. Derudover er der skruet op for kontrasten i skrifttypen, så den er nemmere at læse.

Billeder i opslag hentet direkte fra delte hjemmesider fylder nu hele bredden af skærmen og er dermed en tand større og nemmere at læse ifølge Facebook. Sidst, men ikke mindst, er profilbillederne her også gjort runde i stedet for firkantede.

Facebook app nyt design
Foto: Fb.com

Forbedret navigation

De sidste ændringer er nogle mindre af slagsen, som skulle gøre det nemmere at navigere i Facebook-appen. Facebook har nu gjort det nemmere at se, hvilke links man havner på, når man klikker på indhold. Det er lidt uklart præcist hvad denne ændring indebærer. I det nye layout ved opslag kan man dog se, at en hjemmesides domæne nu er placeret ovenover titlen i et opslag i stedet for under, ligesom både domæne og overskrift vises på en grå baggrund.

Ifølge Facebook skulle det nye design også gøre det nemmere at se, hvilket opslag man kommenterer på, reagerer på eller læser, mens man er i opslaget. At dømme ud fra det billede, som Facebook selv har offentliggjort, ser der dog ikke ud til at være den store forskel.

I den nuværende app bliver kommentarsporet dog som udgangspunkt åbnet i et popupvindue, og det er formentlig dette, som bliver ændret. Når du interagerer med et opslag, ryger du i stedet ind på en ny side kun med dette ene opslag. Derfor har Facebook også tilføjet en tilbageknap øverst til venstre, så man nemt kan vende tilbage til nyhedsfeedet.