Google Assistent får en skrabet udgave af Genveje i iOS

Ny funktion gør det nemmere at få Google Assistent til at udføre særlige handlinger i visse apps, men mulighederne er dog ret begrænsede i forhold til Genveje i Siri.

Google Assistent får en skrabet udgave af Genveje i iOS

I iOS 12 introducerede Apple Genveje – en funktion der lader dig udføre daglige opgaver i en eller flere apps ved at spørge Siri.

Google har selv haft en funktion i Google Assistent, der minder lidt om denne: Rutiner. Denne funktion har dog ikke på samme måde kunnet udføre handlinger i apps.

Det forsøger Google at lave om på med en funktion af samme navn som Genveje i Siri. Det skriver Android Police.

Læs også: Virker Google Assistent ikke med stemmen? Sådan løser du det

Sådan fungerer Genveje i Google Assistent

Genveje i Google Assistent er, forvirrende nok, placeret inde i Rutiner, når du bevæger dig ind i Google Assistent-indstillinger. Genveje ser altså ud til at være et supplement til de eksisterende rutiner, du kan oprette.

Med Genveje i Google Assistent kan du skabe din egen genvej, hvor der udføres nogle bestemte handlinger i apps, når du siger ”Hey Google” efterfulgt af en kommando efter eget valg.

Ligesom Genveje i Siri foreslår den nye funktion nogle genveje, du kan oprette. Det kan være en genvej i Instagram, der viser et nyt opslag ved at sige ”Udforsk Instagram”. Det kan også være, at du føres til Twitter-appen, hvor du kan skrive et nyt tweet ved at sige ”Ny Twitter-besked”. Eller måske en genvej i WhatsApp til at udskifte ens profilbillede ved at sige ”Tilføj WhatsApp-foto”.

Læs også: Rygte: Google Assistent kan overtage Bixbys plads på Samsung-mobiler

Virker kun med få apps

Hvor Genveje i Siri er understøttet i næsten 500 forskellige apps og giver brugeren langt flere muligheder for at skabe unikke genveje – endda på tværs af apps – er Genveje i Google Assistent indtil videre væsentligt mere begrænset.

Det er også her kun apps, hvor udviklerne aktivt har valgt at understøtte Genveje, at du kan oprette sådanne. Da funktionen er helt ny, er der endnu ikke mange apps, hvor du kan oprette Genveje i Google Assistent.

Indtil videre er det kun muligt at vælge mellem nogle prædefinerede genveje, som du dog selv kan vælge en kommando til.

Genveje i Google Assistent ruller lige nu ud rundt omkring i verden, men da det er temmelig tilfældigt, hvornår funktionen ruller ud til ens enhed, er der ikke andet for en blot at vente på, at de nye Genveje dukker op i indstillingerne for Rutiner.

Læs også: Lanceringsdato og pris på Google Chromecast med Android TV lækket