Google Cast-appen til Chromecast hedder nu Google Home

Kan du ikke finde appen Google Cast på din smartphone? Det skyldes, at Google - igen - har skiftet navnet på appen til at styre din Chromecast.

Google Cast-appen til Chromecast hedder nu Google Home

Hvis du er blandt de mange danskere med en Chromecast i hjemmet, har du med stor sandsynlighed også hentet den tilhørende Chromecast-app til din Android-smartphone eller iPhone, som gør det nemt at opsætte og ændre indstillinger i din Chromecast.

Læs også: Googles nye Chromecast Ultra er klar til 4K og HDR

Hvis du pludselig ikke længere kan finde den, skyldes det, at Google for anden gang nu har valgt at skifte navnet på Chromecast-appen.

Hvis du derfor skal browse efter apps til at bruge sammen med din Chromecast, eller måske blot ændre nogle indstillinger, f.eks. tilmelde dig opdateringsprogrammet ‘Smugkig’, skal du nu lede efter appen Google Home – eller blot Home.

Google Home
Foto: Google

Først ‘Chromecast’, så ‘Google Cast’ og nu ‘Google Home’

Appen, som meget sigende oprindeligt hed Chromecast, fik tidligere på året ændret navn til Google Cast, som er navnet på den bagvedliggende teknologi i Chromecast-donglen. Og nu er navnet altså Google Home.

Den 4. oktober udgav Google enheden Google Home, som er en lille, stemmestyret højttaler med Google Assistant indbygget. Den er én blandt, i fremtiden, mange Google Home-produkter, og dem er Chromecast nu iblandt.

Læs også: Sådan tænder du dit tv med Chromecast [TIP]

I forbindelse med navneskiftet har appen fået et helt nyt design, så den nu fungerer som samlingspunkt for alle dine internetopkoblede Google-dimser. Det er nemlig it-gigantens vision, at dit hjem i fremtiden skal være fyldt sådanne.

Det nye design bringer blandt andet en ’Se’-fane med sig, hvor du kan se alle dine installerede apps, som kan bruges med din Chromecast. I den anden fane, ‘Find’, kan du udforske Play-butikken eller App Store for andre Chromecast-apps.

Skulle du ikke allerede have appen installeret, kan du downloade Google Home i Google Play og App Store.