Google Duo bliver snart til Google Meet

Googles planer om, at erstatte videoopkaldsappen Duo med Meet ser snart ud til at blive virkelighed. Google Meet vil arve funktioner fra Duo.

Google Duo bliver snart til Google Meet

Google vil endnu engang forvirre brugere af deres apps, vil at fjerne en populær videoopkalds-app. Videoopkalds-appen Duo erstattede i 2016 Hangouts og bliver nu erstattet med Meet.

Google Duo, og andre apps af denne type, oplevede stor popularitet da COVID-19-pandemien brød ud og har i dag mere end 5 milliarder downloads i Google Play Butik og ligger nummer 14 i App Store under kategorien “Sociale Netværk. På trods af dens popularitet er der dog ingen vej udenom, for Meet skal simplificere Googles udvalg af apps. Heldigvis vil Meet arve funktioner fra Duo, som gør skiftet lettere.

Læs også: 5 gode og gratis apps til videoopkald

Google Meet har vundet

Google er ikke ligefrem kendte for, at strømline deres udvalg af apps, hvor der gennem tiden er tilføjet og fjernet apps i en alt for stor mængde. Dog har Google lagt en plan for Meet, som skal gøre skiftet fra Duo så simpelt som muligt.

Skiftet sker automatisk

Først og fremmest får Google Duo nogle af de mest populære funktioner fra Meet. Det er funktioner som:

  • Tilpas virtuelle baggrunde i opkald og møder.
  • Planlæg møder, så alle kan deltage på et tidspunkt, der passer dem.
  • Brug chat under mødet til at skabe et dybere engagement.
  • Del indhold live for at muliggøre interaktion med alle deltagere i opkaldet.
  • Få lukkede undertekster i realtid for bedre at understøtte tilgængelighed og øge deltagelsen.
  • Forøg størrelsen af videoopkald fra en nuværende grænse på 32 til 100 deltagere.
  • Integrer med andre værktøjer, herunder Gmail, Google Kalender, Assistant, Beskeder m.m.

Google vil gerne kunne konvertere de mange brugere af Duo til den nye app. Derfor vil Google Duo automatisk blive til Meet, hvor funktioner fra både Duo og Meet integreres i én app.

Skiftet begynder i “de kommende uger”

Denne første fase af skiftet vil finde sted “i de kommende uger” og vil blive overvåget nøje af Google, så brugerne ikke bliver efterladt eller oplever, at kvaliteten forringes. I hele denne periode vil det fortsat være muligt at foretage opkald med din foretrukne app, uanset hvad den anden person bruger.

Når dette er afsluttet, vil virksomheden omdøbe Google Duo appen til Google Meet “senere i år”. Dette vil resultere i en “fælles videokommunikationstjeneste på tværs af Google, som er tilgængelig for alle uden omkostninger.”

Se også: De nyeste mobiltelefoner