Google godkender Trumps Truth Social app

Donald Trumps omtalte SoMe-app Truth Social er nu godkendt til Google Play Store efter trusler om fysisk vold holdt den ude af butikken.

Google godkender Trumps Truth Social app

Den nye app Truth Social har ikke tidligere været tilgængelig i Play Store grundet utilstrækkelig moderering af indholdet, men nu skulle der være så godt styr på det, at Google har godkendt appen.

En talsmand fra Alphabet Inc’s Google fortæller, at de har godkendt den tidligere amerikanske præsident Donald Trumps sociale medie-app Truth Social og den kan fremover findes i Google Play Store.

Se også: Find de bedste telefoner

Donald Trump er tilbage på sociale medier med Truth Social

Trump Media & Technology Group (TMTG), der star bag Truth Social, forventer at appen snart vil være tilgængelig fortæller Googles talsmand.

TMTG Chief Executive Officer, Devin Nunes, fortæller o en pressemeddelelse, at det har været en fornøjelse at arbejde sammen med Google og de er glade for endelig at kunne levere Truth Social til alle i USA, uanset hvilken enhed de bruger.

Med Truth Social er Trump tilbage på de sociale medier, efter han for et år siden blev bandlyst fra Twitter, Facebook og YouTube. Det skyldes, at han slog politiske beskeder op d. 6. januar 2021, hvor han tilskyndede til vold på den amerikanske kongres.

Se også: Test af Pixel 7 Pro

Fysiske trusler og opmuntring til vold

Truth Social blev allerede lanceret i februar i USA og kunne kun findes i Apple App Store, da Google mente den havde en utilstrækkelig moderering af indholdet.

Det er blandt andet fysiske trusler og opmuntring til vold, der har vagt Googles bekymring og som de mener overtræder deres generelle retningslinjer.

TMTG har svoret at levere en engageret og censurfri oplevelse på Truth Social. Mediet appeller til den base af vælgere, der blandt andet mener, at resultatet af præsidentvalget i 2020 var falsk og at de ikke må ytre sig på de traditionelle platforme.

På truthsocial.com står det dog stadig, at appen er på vej til Google Play. Spørgsmålet er også, om den bliver tilgængelig for brugere uden for USA.