Google Kort og Lens forbedres med nye AI-funktioner

Google forbedrer tjenester som Kort og Lens med kunstig intelligens, så tjenesterne bliver bedre og mere nyttige for brugerne.

Google Kort og Lens forbedres med nye AI-funktioner

Et par dage efter præsentationen af Bard, konkurrenten til ChatGPT, introducerer Google nogle nye AI-funktioner i Lens og til Maps.

Kunstig intelligens (AI) er mere end nogensinde før i centrum hos teknologigiganterne. Google er ingen undtagelse fra reglen og har netop i en pressemeddelelse præsenteret sine seneste tilføjelser til Google Lens og Google Maps.

Og det er ikke overraskende, at AI er fuldt ud involveret. Uanset om det er for at lette søgninger, give en medrivende visning eller give en augmented reality-oplevelse.

Se også: Google Maps bliver bedre til ladestationer og planlægning i elbiler

Søgning på din skærm med Lens

Google Lens giver dig mulighed for at identificere objekter på et billede, og teknologien har allerede vist sig at være velegnet. Siden november 2022 er Lens endda tilgængelig direkte på Google Søg. Ifølge Google bliver Lens nu brugt mere end 10 milliarder gange om måneden. Men giganten vil stadig have mere og forbereder sig på at indføre en ny mulighed. Android-smartphone-brugere vil snart kunne bruge Lens til at “søge på deres skærm”.

Det betyder i praksis, at det inden for få måneder vil være muligt at søge i de billeder og videoer, der vises på din skærm. På nettet og i applikationer, herunder e-mail. Hvis en af dine kontakter for eksempel sender dig et billede af ham eller hende på en rejse til en ukendt by, kan du interagere med det, du ser.

Vælg et vartegn, for eksempel en bygning, og så klarer Lens resten.

Se også: Meta, Microsoft, TomTom og Amazon truer Google Maps med ny tjeneste

Smartere multisøgning

Samtidig glemmer Google ikke sin funktion Multisearch, som gør det muligt at tilføje tekst til billedet for at opnå større præcision i søgningerne.

I dette tilfælde vil brugerne snart kunne tilføje ordene “nær mig” til et foto af for eksempel et møbel. Lens vil derefter give dig en liste over steder, der sælger de pågældende møbler.

Funktionen er allerede tilgængelig i USA og vil blive vist i Europa i de kommende måneder.

Se også: De smarteste telefoner

Google Kort får flere praktiske oplysninger

Google Kort optimeres også med AI-forbedringer. Google bruger NeRF-teknologi og sammensmelter flere milliarder Street View-billeder med luftfotos for at skabe en bedre kortoplevelse. Det skaber en digital model af verden og lægger forskellige nyttige oplysninger ovenpå. Det gælder blandt andet vejret eller antallet af mennesker på et sted.

I øjeblikket fungerer dette i en håndfuld byer som London og New York. Andre vil slutte sig til dem i de kommende måneder, og men det er endnu uvist, hvornår det bliver danske byers tur til at få glæde af de nye funktioner.

Se også: De bedste VR headset

Live View kombinerer AI med augmented reality

Endelig er Google netop begyndt at udrulle sin Live View-funktion, som anvender augmented reality. Live View kombinerer ganske enkelt kunstig intelligens med augmented reality for at gøre det lettere at navigere i et ukendt miljø.

Brugeren skal blot holde sin telefon op for at finde rundt, og skærmen viser nyttige oplysninger om restauranter, taxaholdepladser eller en hæveautomat.

Det er dog også en funktion, der begynder at rulle ud i det små. Den bliver dog indført i lidt over 1.000 lufthavne i de kommende måneder.

 

 

 

 

Flere nyheder om chatgpt

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt til sagen. Steen Jørgensen kunne ikke lade sagen ligge. 9/2/2023 blev historien fulgt op med artiklen; Microsoft forbedrer Bing og Edge med OpenAI – Klik her. Se også seneste nyt om emnet ved at trykke her..