Google lancerer Youtube Music

Google lancerede i går aftes en ny musik streaming service. Youtube Music er en spritny app og hjemmeside til streaming af musik.

Google lancerer Youtube Music

Google lancerer nu en ny musik streaming service: Youtube Music. Så tænker du måske at Google allerede har en streaming service til musik, som de kalder Google Play Music. Der er dog en væsentlig forskel. Samt har du allerede et Google Play Music abonnement, så får du Youtube Music uden reklamer ganske gratis.

Youtube er fyldt med playlister og er et sted hvor artister og fans kan interagere, og sammen opdage ny musik. Men som Google selv skriver, så er Youtube lavet til video, og ikke kun musik.

Hvad er Youtube Music

Derfor lancerer de nu en selvstændig app, udelukkende til musik. I Youtube Music finder du originale albums, liveoptrædener, kunster radioer, remixes, coversange og meget andet. Samme koncept som Youtube, bare uden video.

Læs også: Her er årets 10 mest populære YouTube-videoer i Danmark

youtube music
Den kommende Youtube Music app. Foto: Google

Der kommer derfor en helt ny Youtube Music app, samt en ny hjemmeside designet til streaming af musik. Selvom det er musikken der er fokus på, vil man også kunne finde klassiske og nye videoer på hjemmesiden og appen.

youtube music
Youtube Music kommer snart til Danmark. Foto: Google

Google siger desuden, at servicen vil inkludere en smart søgefunktion, lidt som at lave en klassisk “Google søgning”. Dvs. du vil fx kunne søge på sætninger som “rock sang med guitar solo”, og du vil få et utal af forslag. Mulighederne er uendelige. 

Din forside i appen og hjemmesiden vil blive personligt tilpasset til den type musik, som du er interesseret i, samt hvor du er og hvad du laver. Skal du ud at løbe, så vil du blive præsenteret for musik der sætter gang i kroppen.

youtube music
Youtube Music med abonnement vil koste 9.99 dollars. . Foto: Google

Youtube Music kommer snart til Danmark

Youtube Music kommer i to versioner: en gratis med reklamer og en betalende. Der er ikke nogen danske priser endnu, men prisen er 9.99 dollars. Vi gætter på en pris på 99 kroner per måned her i Danmark. Har du allerede et Google Play Music abonnement, så får du gratis Youtube Music med.

Youtube Music ruller ud i Amerika, Australien, New Zealand, Mexico og Sydkorea på tirsdag. Nogle uger efter vil det rulle ud til bl.a. Danmark.

Læs også: Rygte: Google Play Musik lukker og slukker senere i år