Google Maps viser nu kun ladestationer, når du har elbil

Google Maps viser ikke længere tankstationer, når du har en elbil. Nu er det ladestationer, der vises - og kun dem med stik, der passer til din bil.

Google Maps viser nu kun ladestationer, når du har elbil

Google Maps er ofte en ven i nøden, når man er på tur i bilen og skal finde benzinstationer, restauranter og andre steder. Google Maps er også en hjælp, når man kører en elektrisk bil og skal finde opladning – og fremover bliver Maps endnu bedre til den del.

Man har længe kunnet fortælle Google Maps, at man kørte rundt i en elbil, hvilket har haft betydning for den foretrukne rute, men derfor er tjenesten alligevel kommet med forslag om benzinstationer i toppen af skærmen, når man har brugt Android Auto. Den knap så relevante information skulle fremover være fjernet.

Se også: Google Maps og Assistent får nyt design i Android Auto

Find nærmeste ladestander i Maps

Når man søger i Google Maps via Android Auto, er der en sektion med navnet Kategorier. Der finder man genveje, så man hurtigt kan finde frem til steder, der ofte søges på, blandt andet restauranter og hoteller. Benzinstationer har altid ligget øverst på denne liste, selv hvis man har en elbil.

I Android Auto er den søgekategori nu skiftet ud med ladestationer i elbiler. Det gør det enkelt og hurtigt at finde vej til den nærmeste oplader, når elbilbatteriet er ved at løbe tør.

Se også: Guide til bedste hjemmeopladning af elbil

Ladestationer i Google Maps

Opladningsstationer med stik der passer til ens elbil

Google har den sidste tid desuden gjort Maps mere elbilvenlig. Der er blandt andet er kommet en Android Auto-indstilling, hvor man manuelt kan slå specifikke funktioner til elbiler til i Google Maps.

På den måde får man automatisk vist ladestandere, der er kompatible med ens elbil.

Der er dog stadig plads til forbedring. Google Maps viser stadig ikke alle ladestationer i Danmark og effekten er nogle gange også misvisende. Derfor kan vi stadig anbefale, at man bruger tredjepartsapps, når man skal finde en ladestander, såsom Spirii, Monta og Northe.

Se også: Test af elbiler

Ny version af Google Maps klar nu

Hvis du ikke har fået den nye mulighed for at få vist ladestationer i Google Maps i din elbil, er det bare med at downloade den seneste version af appen fra Google Play Butik.