Google optimerer sine tjenester på foldbare enheder

Google optimerer Gmail og Drev til foldbare smartphones for at udnytte den ekstra skærmplads - andre populære apps tilpasses også.

Google optimerer sine tjenester på foldbare enheder

Den førsteparts e-mail-app giver nu foldbare telefoner mulighed for at åbne links lige ved siden af e-mailteksten. Google Docs har også fået en opdatering, der gør formateringsværktøjslinjen mere synlig.

Det forstår man godt, der bliver sat fokus på, da der kommer flere og flere foldbare telefoner, senest har OnePlus netop afsløret sin første foldbare mobil, nemlig OnePlus Open.

Det er klart, at efterspørgslen efter disse enheder kun vil stige i løbet af de næste par år. Mens Samsung kan krediteres for at have sat gang i det foldbare segment i det hele taget, kom virksomheder som Google også med i kampen sidste år med Pixel Fold.

Se også: Anmeldelse af OnePlus Open

Docs og Gmail optimeres til foldbare telefoner

App-optimering er afgørende for nye formfaktorer for at sikre, at tingene fungerer problemfrit, og foldbare enheder er ikke anderledes.

Google annoncerer nu flere foldbare- og tablet-specifikke optimeringer til et par af sine apps, ud over nogle andre populære produktivitetsapps til Android.

Hvis vi starter med Gmail, siger Google, at foldbare telefoner nu kan åbne weblinks lige ved siden af e-mailteksten og dermed udnytte pladsen bedre. Derfor flyttes e-mailen til venstre på skærmen, mens linket åbnes i Chrome (eller en anden browser) i højre side.

Brugere kan udvide eller reducere størrelsen på hvert vindue ved hjælp af skillehåndtaget på skærmen. YouTube- eller Google Docs-links vil også åbne i højre side af skærmen.

I mellemtiden har Google Docs fået en lille visuel opdatering, som skal gøre formateringsværktøjslinjen mere synlig, og der er også kommet en markør, som skal hjælpe med navigationen.

Se også: De bedste foldbare telefoner

Zoom, Dropbox, Evernote og Adobe Acrobat Reader tilpasses også foldbare enheder

Hvad angår de tredjepartsapps, der får nye foldespecifikke opdateringer, nævner Google Zoom plus et par andre.

Den opdaterede version af videoopkaldsappen gør det nu nemmere at være håndfri i bordtilstand, hvor opkaldskontrollerne vises nederst på skærmen, og videofeedet vises øverst.

Andre apps, der har fået design- og funktionsopdateringer i forbindelse med foldning, omfatter Dropbox, Evernote, Todoist og Adobe Acrobat Reader.

Google Drev byggede for nylig et layout med to sider til tablets og foldbare enheder, mens andre Workspace-apps som Docs, Sheets og Slides har modtaget omfattende opdateringer for at imødekomme de større skærmstørrelser.