Manglende opdatering af Google Maps kan være årsag til dødsfald

Familie sagsøger Google for ikke at have opdateret Maps, så en far til to til kørte ud på en kollapset bro og druknede.

Manglende opdatering af Google Maps kan være årsag til dødsfald

Familien til den afdøde mand fra North Carolina sagsøger Google for forsømmelighed og hævder, at Google Maps instruerede faderen til to til sidste år at køre sin bil ud fra en kollapset bro.

Philip Paxton druknede efter at have kørt sin Jeep Gladiator ud fra broen og derefter faldt ned i en å under broen i september 2022. Faldet var på seks meter.

Se også: De bedste telefoner til navigation

Har ikke opdateret Google Maps om kollapset bro i 9 år

Det er et tragisk dødsfald, der kunne være undgået med en simpel opdatering af navigationssystemet, mener familien. Det er endnu uvist, om Google bliver kendt skyldige i sagen.

Ifølge søgsmålet blev Paxton instrueret til at køre over broen, der var kollapset ni år tidligere og ikke siden var blevet repareret. Familien mener, at Google i løbet af den periode på næsten ti år ikke har opdateret sine kort, selvom de flere gange er blevet informeret om broens tilstand.

Der var tilsyneladende heller ingen skilte til advarsel eller hegn, der skulle kunne have hjulpet bilisterne.

“Vores piger spørger, hvordan og hvorfor deres far døde, og jeg har svært ved at finde ord, de kan forstå, for som voksen kan jeg stadig ikke forstå, hvordan de ansvarlige for GPS-vejledningen og broen kunne have handlet med så lidt respekt for menneskeliv,” skriver Paxtos hustru Alicia i en udtalelse.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Flere skyldige parter

Men hvem er den eller de skyldige? North Carolina State Patrol har udtalt, at den virksomhed, der havde ansvaret for broen, er blevet nedlagt. I søgsmålet nævnes en række private ejendomsforvaltere som ansvarlige. Ikke overraskende har Google ikke meget at sige om sagen og tager formentlig sagen til domstol, hvis den går så langt.

“Vi har den dybeste medfølelse med familien Paxson,” udtaler en talsperson fra Google og slår fast, at selskabets mål er at levere nøjagtige ruteoplysninger i Maps. Derudover har de ingen kommentar til søgsmålet.