Google udvider “Find min enhed” med milliarder af enheder

Google-tjenesten Find min enhed bliver meget bedre til at finde dine tabte ting. Google udvider og bygger en tjeneste a la Apples Find My-netværk.

Google udvider “Find min enhed” med milliarder af enheder

Googles Find min enhed er en genial tjeneste, når du har tabt din mobiltelefon eller smartwatch. Det har dog været noget begrænset i forhold til lignende tjenester fra Apple og Tile, men det skal være slut nu.

Se også: Test af gadgets

Google Find min enhed bliver ét stort sporingsnetværk

Har du nogensinde mistet din mobiltelefon, har du sandsynligvis haft stor glæde af tjenesten indbygget i din iPhone eller Android-telefon, der kan finde frem til enheden ved hjælp af Wi-Fi og GPS. Som det er nu, er Googles tjeneste dog noget begrænset i forhold til Apples og Tile, der har specialiseret sig i at lave bluetooth-trackere, som fungerer sammen i et stort netværk.

Tjenesterne fra Tile og Apple gør det muligt for massevis af enheder, at kommunikere sammen, hvilket kan hjælpe med at finde frem til lokationen for tabte ting – som for eksempel en taske, pung, nøgler eller andre værdifulde ting. Google vil gerne kunne tilbyde samme service og bygger derfor en lignende platform, hvor enhederne kan tale sammen og give besked til brugeren, der har sat en eftersøgning af en enhed i gang.

Høretelefoner, tablets og andre produktkategorier får funktionen

Under Google I/O annoncerede Google, at høretelefoner, tablets og andre produktkategorier vil blive tilføjet til Find min enhed i de kommende måneder. Endnu vigtigere er det, at det nu vil blive et stort netværk, der bruger enheder, der ejes af andre personer, til at pinge din forsvundne ting og dermed lokalisere dens placering.

Der er styr på privatliv og sikkerhed, siger Google

Flere milliarder enheder vil være kompatibelt med det nye Google Find min enhed-netværk, men der er styr på sikkerheden fortæller Google.

Tile, Chipolo og andre tredjeparter der laver bluetooth trackere vil også virke med den forbedrede Google-tjeneste. og bemærkede, at enhedernes lokaliseringsdata er krypteret og ikke kan ses af producenter og virksomheder.

Derudover vil man få besked, hvis en ukendt sporingsenhed rejser med dig – herunder Apple AirTags. Google og Apple arbejder sammen for at forhindre overvågning med disse gadgets, der er beregnet til bekvemmelighed.

Se også: Seneste nyheder om Android og iPhone