I morgen lukker og slukker betalingsappen Swipp

I morgen er sidste dag, hvor du kan bruge betalingsappen Swipp. Herefter kan du ikke længere logge ind og må i stedet ty til MobilePay.

I morgen lukker og slukker betalingsappen Swipp

Tirsdag den 28. februar: Det er den sidste dag, hvor betalingsappen Swipp kan benyttes. Efter alle landets banker og pengeinstutter, som var en del af Swip-samarbejdet, vragede Swipp til fordel for MobilePay den 14. november, har Swipp valgt at lukke for al aktivitet i morgen.

Adgangen for kunder i Danske Bank, som har benyttet Swipp, blev allerede lukket den 25. januar, og nu følger altså det endelige dødsstød for betalingsappen, der ihærdigt forsøgte, men som aldrig blev en reel trussel for Danske Banks MobilePay-kæmpesucces.

Læs også: Slut med Swipp: 70 banker skifter til MobilePay

På Swips officielle hjemmeside står der følgende:
»Så er det uigenkaldeligt. Vi er kede af at fortælle, at Swipp lukker pr. 28. februar 2017. Efter den dato vil du ikke længere kunne bruge Swipp-appen, ligesom man som virksomhed ikke længere vil kunne benytte Swipp som betalingsinstrument.«

I forbindelse med en opdatering af appen den 25. januar, som fjernede adgang for Danske Bank-kunder, tilføjede Swipp også en tekst i appens beskrivelse, der lyder som følger:

»Vær opmærksom på, at Swipp lukker den 28. februar 2017. Det betyder, at alle Swipp-aftaler er varslet opsagt og vil ophøre den 28. februar 2017. Hvis du downloader Swipp-appen, vil den kun kunne bruges frem til og med den 28. februar 2017. Du vil ikke kunne logge ind i appen og dermed heller ikke betale med Swipp efter denne dato.«

Alle banker er skiftet til MobilePay

Da Swipp meldte ud, at betalingsappen ville blive skrottet, fremgik det også, at MobilePay nu fungerer som den fælles app til mobilbetaling. Alle de banker og pengeinstitutter, som før gik sammen om Swipp, var nemlig del af det såkaldte BOKIS, som er et indkøbssamarbejde mellem Regionale Bankers Forening og Lokale Pengeinstitutter.

Mellem MobilePay og BOKIS er der indgået et samarbejde, og det betyder blandt andet, at den bagvedliggende, omkostningseffektive konto-til-konto-teknologi, som har adskilt Swipp fra MobilePay, bliver en del af MobilePay.

»Det har gennem længere tid stået klart for Swipps bestyrelse, at Swipp stod over for nogle afgørende strategiske valg. Med aftalen mellem BOKIS og MobilePay er der nu skabt klarhed til glæde for kunder og pengeinstitutter i Swipp. Jeg er glad for, at det nye samarbejde hviler på den omkostningseffektive teknologi, Swipp blev bygget på. Det bedste fra Swipp kombineres dermed med MobilePays distributionskraft. Det er den bedst tænkelige løsning for danskerne og dansk erhvervsliv,« lød det fra Anders Jensen, bestyrelsesformand i Swipp, tilbage i november måned.