Live fra Apples iPhone-event [LIVE]

Mobilsiden.dk dækker Apples event, hvor nye iPhones, nye iPads og nyt Apple TV er på menuen.

Live fra Apples iPhone-event [LIVE]

Årets største æble-event er netop skudt i gang i Bill Graham centret i San Fansisco i Californien.

Tim Cook og hans kumpaner byder til en aften med det bedste af hvad efteråret bil byde på af Apple-gadgets.

Mobilsiden.dk følger eventet tæt og samler her de største nyheder fra eventet.

Vil du selv se eventet live, kan du følge vejledningen her.

Apple iPhone 6s

Apple iPhone 6S og 6S Plus

Aftenens stjerner er videreudviklerne til Apples iPhone 6 og iPhone 6 Plus.

Traditionen tro vil afløserne være nærmest uændrede set udefra, mens indmaden vil få en grundig overhaling.

Der vil være en ny hærdet glasoverflade på fronten, mens en stærkere aluminium fra 7000-serien vil gøre iPhone 6s stærkere end nogensinde.

Under motorhjelmen vil iPhone 6s også være stærkere end nogensinde, qua en ny A9-chip. Processoren er nu 70% hurtigere, mens grafikdelen nu er 90% kraftigere end i forgængeren.

Touch-ID’en er samtidig forbedret så den nu genkender dit fingeraftryk dobbelt så hurtigt end tidligere.

Apple iPhone 6s

iPhone vil fortsat komme i to skærmstørrelser: en 4,7 og en 5,5 tommer. Nyheden vil ligge i den såkaldte 3D Touch. Tryk hårdt, og dynamisk indhold fra din app vil springe frem – og trykker du mere insisterende, vil du springe direkte ind i app’en eller menuen.

Eksempelvis kan et fast tryk give et preview på e-mail, mens et endnu fastere tryk åbner hele mailen.

Apple benytter sig ikke af Force Touch navnet, som selskabet ellers integrerede i de seneste Macbooks og Apple Watch. Men oplevelsen skulle være sammenlignelig med en taktil respons, der efterligner et regulært klik på et trackpad.

Apple iPhone 6s

Kameraet får også en stor overhaling. iSight modullet byder nu på 12 megapixels, med forbedret fasedetektion og baggrundsbelyste pixels der sikrer bedre autofokus og mindre støj under sværre lysforhold.

De mange pixels kan nu sammenstykkes til kæmpepanoromaer på 65 megapixels.

På fronten vil iPhone 6s også være opgraderet. Nu får selfiekameraet 5 megapixels at arbejde med og skærmen kan nu agere fotolys ved at blænde op til 3 gange lysstyrke til at give en bedre oplyst selfie.

Videokameraet får også et opløsningsløft. Nu kan iPhone omsider optage i det højopløste 4K-format.

Apple introducerer samtidig ‘Live photos’ som er ultrakorte videoklip på 12 megapixels der optages hver gang du tager et billede. 

iPhone 6s og 6s Plus vil komme i en ny rosaguld farve, som supplerer de eksisterende guld, sølv og mørkegrå modeller. Vil du give din iPhone et unikt look kan du vælge mellem fem nye lædercovers og elleve nye silikonecovers.

Til potentielle købere fra Android-lejren, vil Apple nu lancere en app i Googles Play Store som overfører alle dine apps, indstillinger og kontakter til Apples økosystem.

Priserne vil starte ved henholdsvis 199$ i USA. Danske priser vil oplyses snarest.

Forsalget vil indledes lørdag den 12. september, mens de første enheder vil ryge i handlen fra den 25. september.

Apple Watch – nye finishes og nyt tilbehør

Tim Cook kan stolt meddele at Apple Watch har opnået 97% kundetilfredshed blandt forbrugerne og at 10.000 apps nu er klar til Apples wearable, heriblandt Facebook Messenger eller en søæger til GoPros serie af actioncams.

Nu kan Apple Watch’s menuer, kaldet komplikationer, tage imod tredjeparts indhold.

Apple indleder samtidig et samarbejde med luksusproducenten Hermes, som nu byder på en kollektion af remme særligt designet til Apple Watch.

Til sidst byder Apple på to nye sports watches – en i guld og en i rosenguld. Dertil kommer en stribe af nye remme, herunder et product [Red] plast-armbånd.

Prisen vil forblive uændret – altså omkring 3.000 kroner for den billigste sport-variant og opefter.

Apple iPad Pro – mere produktiv end nogensinde

Under overskriften ‘den største iPad-nyhed siden iPad’ præsenterer Apple i dag iPad Pro. Større og mere ambitiøs end nogen anden iPad hidtil.

Forestil dig en iPad Air 2 blæst op i storformat og du vil have en god idé om hvad iPad Pro går ud på. Skærmen bredder sig over små 13 tommer og giver dermed nok bredde til at give et fuld størrelse tastatur på skærmen.

Displayet har en opløsning med 5,6 millioner pixels – mere end Macbook Pro med retina display.

Kræfterne leveres af en Apple A9X processor, 1,8 gange hurtigere end forgængeren Apple A8x. På grafikfronten er iPad Pro 2 gange kraftigere end A8X i iPad Air 2. 4G forbindelsen vil nå op til 150 mbps.

Til at spare på strømmen forstår skærmen ikke at opdatere skærmen mere end nødvendigt, hvilket udmønter sig i 10 timers driftstid.

iPad pro har fire højtalere, 8 megapixel kamera, er bare 6,9mm tynd og med sin vægt på 710 gram vejer iPad Pro det samme som den oprindelige iPad – med sin markante mindre skærm.

Priserne starter ved 799 amerikanske dollars for 32GB, 899$ for 64GB og 999$. Penen vil koste 99$, mens tastaturet vil lande på 169$.

Apple iPad pro vil få salgsdebut i november.

Apple iPad Pro

Apple pitcher iPad Pro En mere produktiv enhed, med et dedikeret tastatur som fæstnes via en subtil dock i bunden af Pro’en.

Med iPad Pro følger et andet tilbehør: Apple Pencil. Det er en digitizer der giver dobbelt så høj opløsning som traditionelle digitzers ved at kommunikere med skærmens overflade.

Ved at variere tryk og ved tilte pennen, kan pennens skrifttype ændres. Apple Pencil kan lades op via lightning porten. 

Både Microsoft og Adobe viste mulighederne ved en iPad pro, hvor blandt andet en ny Photoshop-app kan efterbehandle fotos, ved at udnytte multitouch-funktioner og multitasking.

iPad mini 4 – en mindre mini

Apple lancerer samtidig en mindre og lettere version af iPad mini, som nu hedder mini 4. Den er bare 299 gram og er 6,1 mm tynd.

Den arver specifikationerne fra den større og dyrere iPad Air 2. Den vil altså have Apples A8X chip, 2 GB RAM og et 8 megapixel kamera.
 
Prisen vil starte ved 399$ for 16GB versionen.

Apple TV 2015

Apple TV

Den længe ventede afløser til Apple TV er født. Og hedder (det nye) Apple TV.

Med den nye TV følger et nyudviklet styresystem, TV OS, som får en dedikeret Appstore til mediecenteret.

Meget af nytænkningen i den nye Apple TV skal findes i fjernbetjeningen som har bare 5 knapper (menu, volumen, mikrofon, home og play ) og en trykfølsom overflade for oven.

Fjernbetjeningen huser en mikrofon som gør, at du kan diktere kommandoer til Siri som derefter vil assistere med søgning af relevant itunes-indhold.

Siri vil samtidig assistere med at spole frem tilbage ved at reagere på forespørgsler som ‘spol 5 minuter frem’ eller ‘hvad blev der sagt?’ – hvorefter Siri spoler 15 sekunder tilbage.

Den trykfølsomme overflade gør det samtidig nemt at spole frem eller tilbage på iphone-manér.

Interfacen byder på en grundig finpudsning, med animerede baggrunde, 3D effekter og flotte store previews.

Apple TV vil få dedikerede apps og allerede nu vil spil som Guitar Hero, Star Wars og Shadow magic finde vej til stuealteret. Apple TV vil også få applikationer til fitness, tegneserier og kendte iOS-apps som Airbnb.

Flere spiludviklere har allerede meldt sig ind under fanerne og Apple TV lægger op til at vil indtage ‘casual’-spilmarkedet – et marked som Nintendo længe har domineret med deres Wii-konsoler.

Spil vil samtidig være universelle, så dine indkøbte iOS-apps også vil virke på Apple TV.

Apple TV vil koste 149$ for 32GB-varianten, mens 64GB vil løbe op i 199$. Apple TV vil slippes løs i handlen i oktober.