Meta udsætter fuld kryptering af Facebook og Instagram til 2023

Facebook og Instagram skulle have have fuld kryptering senest i 2022, men bliver ramt af markant forsinkelse - det skal gøres rigtigt, lyder det.

Meta udsætter fuld kryptering af Facebook og Instagram til 2023

Metas satsninger på at giver brugerne en mere privat oplevelse kommer til at tage længere tid, end selskabet oprindeligt havde tænkt sig.

Ifølge The Guardian har chef for sikkerhed Antigone Davis skrevet en kommentar til The Telegraph, hvor man kan læse, at implementeringen af end-to-end kryptering af beskeder i Facebook Messenger og Instagram forsinkes til ”en gang i 2023”.

Oprindeligt havde Meta planer om, at det skulle ske allerede i 2022, men ifølge Davis havde de brug for mere tid for at “gøre det rigtigt”.

Begyndte på bred kryptering i 2019

Det ekstra lag af integritetssikring findes i WhatsApp, men med Facebook Messenger og Instagram er det stadig nødvendigt at starte en krypteret chat. Meta, der dengang stadig gik under navnet Facebook, begyndte en bredere satsning på kryptering og andre integritetsfunktioner i 2019.

Se også: Billig mobilabonnement med data

Kryptering gør det sværere at efterforske kriminelle

Forsinkelsen kan betyde en lidt kedelig timing, i hvert fald i Storbritannien. Landet indfører en sikkerhedslov i 2023, hvor det kræves af teknikselskaberne, at de forhindrer misbrug af børn og holder dem sikre.

Det betyder ikke automatisk et krav om kryptering, men den siddende indenrigsminister, Pitri Patel, er stor modstander af standardkryptering, som hun hævder, kraftigt vil begrænse muligheden for at efterforske kriminelle.

Meta kan med andre ord møde modstand og krav om at ændre på sine planer, præcis når de skal træde i kraft.

Davis sagde, at Meta stadig vil kunne afsløre misbrug via en kombination af krypteret information og brugerrapporteringer. Forsinkelsen kan også give mulighed for at berolige myndigheder og undgå potentielle konflikter. Kryptering af chat er ikke umiddelbart i fare, men den længere tidsramme gør det hele lidt usikkert.

Se også: Nyheder om sociale medier og sikkerhed